PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Β. Λεβέντης καταγγέλλει «σχέδιο αποστασίας»


Για «σχέδιο αποστασίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην απόφαση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως πίσω από την προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ένωσης Κεντρώων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος – όπως είπε – «θέλει πεντακομματική Βουλή ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας».

Εκτίμησε ακόμη πως όσοι εγκαταλείπουν την Ένωση Κεντρώων δεν θα εκλεγούν ξανά βουλευτές.

Ερωτηθείς για τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη, ο κ. Λεβέντης είπε ότι τον έχει καλέσει να ζητήσει συγγνώμη επειδή εξύβρισε τον συνάδελφό του Δημήτρη Καβαδέλλα, αλλά αυτός – όπως είπε – «προτίμησε να στείλει τελεσίγραφα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι το κόμμα του θα μπει οπωσδήποτε στη Βουλή με 18 βουλευτές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η «αποστασία» ενισχύει την παράταξη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

«Μέχρι τώρα είμαι πρόεδρος του 4%, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαι στο 12%», είπε.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αρ. Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς, όπως είχε προαναγγείλει με χθεσινές του δηλώσεις.

Ο κ. Φωκάς απέστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής, στην οποία επικαλείται ως λόγους για την απόφασή του, την έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης στο κόμμα και την έλλειψη θάρρους για την αντιμετώπιση των παθογενειών.

«Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου» σημειώνει ο βουλευτής σε δήλωσή του, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει «με όλες του τις δυνάμεις» να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment