PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ


Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Μέχρι το 1992 εργάστηκε ως ηθοποιός ενώ στη συνέχεια αφιερώθηκε στη σκηνοθεσία και το 1997 ίδρυσε το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έκτοτε αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής θεατρικής κοινότητας, με δυναμική και πρωτοποριακή παρουσία.

Από τους πιο ένθερμους οπαδούς της νέας γενιάς καλλιτεχνών, έχει διδάξει κυρίως στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και με τις παραστάσεις του έχει αναδείξει πολλούς νέους ηθοποιούς. Παράλληλα, μέσα από τις παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, έχει δώσει βήμα στην ανάδειξη νέων θεατρικών ομάδων.

Με μεγάλη εμπειρία στο σύγχρονο αλλά και το κλασικό ρεπερτόριο, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έχει δώσει το στίγμα του και στο αρχαίο δράμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment