PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο απίστευτος συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς προκαλεί προβληματισμό


Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν μετατραπεί πλέον οι εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, όπου πολίτες συνωστίζονται εν μέσω κορωνοϊού για να πάνε στη δουλειά τους.

Με την Αττική να βρίσκεται σε «πορτοκαλί συναγερμό», εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, η κατάσταση που επικρατεί προκαλεί έντονη ανησυχία.

Εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι στους συρμούς και τις αποβάθρες του μετρό, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο εύλογη ανησυχία προκαλεί για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ανάλογες εικόνες καταγράφονται και στα λεωφορεία που κινούνται στους δρόμους της Αττικής.

Εικόνα που αποδεικνύει το «χάλι» που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας και το οποίο αναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά να συνωστίζονται, θέτοντας τους εαυτούς τους και τους γύρω τους σε τεράστιο κίνδυνο.

Εικόνες, που αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ατομική ευθύνη δεν αρκεί, ούτε μπορεί να καλύψει τα χρόνια ελλείμματα της πολιτείας.

ΣΤΑΣΥ: Μεμονωμένες οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στo Μετρό

«Μεμονωμένες και όχι καθημερινές, οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στον σταθμό Μετρό Συντάγματος» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, για τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε Μ.Μ.Ε. και κοινωνικά δίκτυα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κύριος Χαιρέτας επεσήμανε πως το πρωί της Τετάρτης, σε ώρα αιχμής, υπήρξε βλάβη σε συρμό, ως εκ τούτου όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στον επόμενο διερχόμενο συρμό.

Στη συνέχεια, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, τόνισε ότι η ΣΤΑΣΥ καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια.

Ανέφερε, ωστόσο, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού εντοπίζεται «στις πλατφόρμες των σταθμών μετεπιβίβασης, όπως είναι το Σύνταγμα, η Ομόνοια και το Μοναστηράκι, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος».

«Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, δεν είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να βρούμε μια λύση. Το ομολογούμε. Δεν μπορούμε να πούμε εύκολα στον κόσμο “μην μπαίνεις”. Βγαίνει από το ένα τρένο, μπαίνει στο άλλο τρένο» τόνισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι «για πρώτη φορά στη γραμμή 3 του Μετρό είναι στα 4 λεπτά ο χρόνος απόστασης, κατά τις ώρες αιχμής» και πρόσθεσε «κάτι που γίνεται στα όρια και του προσωπικού και του τροχαίου υλικού. Στη γραμμή 1, στον ηλεκτρικό είναι χειρότερα τα πράγματα. Είμαστε το τροχαίο υλικό στα όριά του».

Βανδαλισμοί στον ΗΣΑΠ

Να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κατήγγειλε «πάρα πολλούς βανδαλισμούς» στη γραμμή 1, δηλαδή στον ΗΣΑΠ.

Όπως είπε, «κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι σπάνε πάρα πολλά τζάμια και μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν αλλαχθεί 88 τζάμια. Αποτέλεσμα αυτών των βανδαλισμών, είναι οι εν λόγω συρμοί να μένουν εκτός δρομολογίων έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές τους».

Τέλος, ανέφερε ότι ο στόλος είναι πεπαλαιωμένος. «Κάποιοι συρμοί είναι έως και 40 ετών, ενώ το μεγάλο πλάνο ανάταξης με επισκευή και αγορά καινούριων θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να γίνει πράξη» σχολίασε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Leave a Comment