PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο στην Αθήνα


Ο Τζό Μπάιντεν, στις 5 Δεκεμβρίου και θα συναντηθεί, εκτός απροόπτου, με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζό Μπάιντεν, στις 5 Δεκεμβρίου και θα συναντηθεί, εκτός απροόπτου, με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα φυσικά το κρίσιμο πρόβλημα με το ελληνικό χρέος αλλά και το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή και στο πλαίσιο αυτής θα επισκεφθεί και την Ελλάδα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενδεχομένως και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλους πολιτικούς παράγοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ στην χώρα μας μέσα σε τρεις μήνες, μετά και την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η έντονη κινητικότητα των Αμερικανών δείχνει σαφέστατα το ενδιαφέρον τους για την επίλυση του «ελληνικού προβλήματος» αλλά και την διάθεσή τους να στείλουν μήνυμα ότι επιθυμούν σταθερότητα στην περιοχή, ειδικά μετά τις τεταμένες σχέσεις στο τρίγωνο Κύπρος-Ισραήλ-Τουρκία λόγω των ερευνών για φυσικό αέριο που έχει ξεκινήσει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της σε συνεργασία με εταιρεία αμερικανοισραηλινών συμφερόντων.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να περάσει το μήνυμα στις αγορές, ότι οι ΗΠΑ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment