PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο ανασχηματισμός έφερε την παλιά φρουρά


Λίγο μετά τις 12:15 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η τελετή ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τον ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκε στις 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης

Λίγο μετά τις 12:15 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η τελετή ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τον ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκε στις 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν και οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Η τελετή ορκομωσίας έγινε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενώ απόντες ήταν ο Γιάννης Διαμαντίδης και η Ελπίδα Τσουρή, καθώς πρέπει να προηγηθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του νέου υπουργείου. Όσον αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα, αποτελείται πλέον από 48 μέλη (αντί 37 της προηγουμένης): 16 Υπουργούς (έναντι 15) 7 Αναπληρωτές Υπουργούς (έναντι 2) και 24 υφυπουργούς (έναντι 19 της προηγουμένης). Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η εξέλιξη με το το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο ανασυστάθηκε καθώς και το Υπουργείο Ναυτιλίας, υπό τον τίτλο «Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας».

Όσον αφορά στα πρόσωπα, ο ανασχηματισμός έφερε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Ανδρέα Λοβέρδο από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, την Λούκα Κατσέλη από το Υπουργείο Οικονομίας στο Υπουργείο Εργασίας, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απο Υπουργός Υγείας στο Υπουργείο των Εξωτερικών, ως αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, με τον Δ.Δρούτσα να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Εξωτερικών. Επίσης στην κυβέρνηση μπήκαν και οι Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής και Τηλέμαχος Χυτήρης, οι οποίοι και έχουν διατελέσει κατά τα παλαιότερα υπουργοί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment