PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Αμπάς αποφασισμένος να διεκδικήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης


Ως ανεξάρτητο κράτος από τον ΟΗΕ.

Αποφασισμένος να διεκδικήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος από τον ΟΗΕ δήλωσε χθες ο Μαχμούντ Αμπάς στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν λίγο αφότου αφίχθη στη Νέα Υόρκη, παρότι, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα, εν πτήση, απ’ όταν οι Παλαιστίνιοι πήραν αυτή την απόφαση «έχει γίνει κόλαση».

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος επισήμανε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τον έχουν προειδοποιήσει πως «τα πράγματα θα είναι άσχημα» έπειτα από αυτή την κίνηση, «σε ποιο βαθμό, θα το μάθουμε αργότερα».

Το Ισραήλ πάντως έχει απειλήσει με αντίποινα, ενώ η Ουάσιγκτον με διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους.

Ο Αμπάς θα ζητήσει να αναγνωριστεί επίσημα η Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος από το Συμβούλιο Ασφαλείας την ερχόμενη Παρασκευή, στη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εφόσον γίνει πραγματικότητα το (προαναγγελθέν) αμερικανικό βέτο, μπορεί να απευθυνθεί στην ίδια τη Γενική Συνέλευση, όπου είναι αρκετή η απλή πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment