PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

«Ο Αμερικανός»


Ένας εκτελεστής αναζητά την εξιλέωση

Ο Άντον Κόρμπιν, έγινε διάσημος φωτογραφίζοντας ροκ σταρ, αλλά την τελευταία τριετία επιχειρεί ολοκληρωτική στροφή στον κινηματογράφο. Μετά την απρόσμενη επιτυχία της πρώτης του ταινίας «Control» το 2007, επιστρέφει με το νέο του θρίλερ «Ο Αμερικανός» που βασίζεται στο μυθιστόρημα «A very private gentleman» του Βρετανού Μάρτιν Μπουθ.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατόρθωσε να εξασφαλίσει τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος ερμηνεύει έναν πληρωμένο εκτελεστή.Ο κεντρικός ήρωας, ο Τζακ (Τζορτζ Κλούνεϊ) αποφασίζει να αναθεωρήσει την πορεία του, όταν μια αποστολή δολοφονίας που έχει αναλάβει έχει αρνητική εξέλιξη.

Υπόσχεται στον εαυτό του ότι η επόμενη αποστολή θα είναι η τελευταία και βρίσκεται ξένος, μεταξύ αγνώστων, στην Ιταλία. Όμως κάθε γωνιά του νέου του προορισμού κρύβει για αυτόν μια παγίδα και πίσω από κάθε άγνωστο ξεπροβάλλει ένας πιθανός εχθρός. Ο Τζακ έρχεται αντιμέτωπος με μυστηριώδεις συνομωσίες και ξαφνικές επιθέσεις, ενώ από τη γρήγορη δράση του θρίλερ δεν λείπει και το απαραίτητο ρομαντικό στοιχείο.

Αναφερόμενος στη νέα του ταινία ο σκηνοθέτης δηλώνει: «Το θέμα του ‘Αμερικανού’, ενός μοναχικού τύπου που αναζητά τη λύτρωση από τις πράξεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, μου κίνησε το ενδιαφέρον, το ίδιο και η ένταση και το ρομαντικό στοιχείο της ιστορίας. Βρήκα κάτι που θα είχε όχι μόνο σασπένς αλλά θα έδινε και τροφή για σκέψη. Η καριέρα μου για περισσότερα από 35 χρόνια ήταν αυτή του φωτογράφου πορτραίτων. Ο κινηματογράφος είναι μια νέα περιπέτεια για μένα.

Ψάχνω ακόμη να βρω τη φωνή μου. Νομίζω ότι η ομοιότητα του «Αμερικανού» με το «Control» είναι η ιδέα του να αλλάξει η ζωή κάποιου. Τίθενται τα ερωτήματα: πώς μπορείς ίσως να κάνεις το καλό αφού έχεις κάνει κάτι λάθος; Μπορείς να ξεπεράσεις κάποια πράγματα τα οποία σε καθορίζουν;».

Πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Θέκλα Ρόιτεν, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Odeon.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment