PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο αγιασμός των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Με την παρουσία χιλιάδων πιστών από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, την Ουκρανία και άλλα μέρη του κόσμου πραγματοποιήθηκε φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Κεράτειο κόλπο στο Φανάρι.

Παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσενκο αφού νωρίτερα έγινε η απονομή του τόμου της Αυτοκεφαλιας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε μια συμβολική κίνηση μαζί με τον κ. Ποροσενκο απελευθέρωσαν από ένα λευκό περιστέρι μετά τον καθαγιασμό.

Την ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης που δήλωσε, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι “Ο άνθρωπος έχει πάντοτε εναγώνια υπαρξιακή αναζήτηση και σ αυτή χρειάζεται φωτισμό. Τα Θεοφάνεια είναι μία μέρα όπου αυτή η αναζήτηση συναντά την επιφάνεια του Θεού και αυτή τη γιορτή ο ελληνικός λαός την ονόμασε Φώτα, την ονόμασε Φωτισμό. Την χαίρεται την πανηγυρίζει, όπου υπάρχει ελληνισμός, όπου υπάρχουν ορθόδοξοι.”

Και συνέχισε: “Είμαστε εδώ λοιπόν εκπροσωπώντας την ελληνική πολιτεία, τον ελληνικό λαό στην Κωνσταντινούπολη, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενός θεσμού τον οποίον τον τιμά ο Ορθόδοξος κόσμος, και έχει ιδιαίτερο σεβασμό για τον Σεπτό Προκαθήμενο του. Σήμερα ήτανε βέβαια εδώ και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και ο καινούργιος Μητροπολίτης Κιέβου. Έχω να πω πως η εκκλησία είναι ένας θεανθρώπινος θεσμός, ο οποίος έχει τους δικούς του κανόνες λειτουργίας. Αυτούς τους κανόνες οι πιστοί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί τους σέβονται και τους τηρούν. Σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάθε Εκκλησίας, η ελληνική πολιτεία δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει. Είμαστε λοιπόν εδώ στα Θεοφάνεια, παραστήκαμε στην επίδοση του τόμου η οποία είναι μία εκκλησιαστική πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Μητρόπολη του Κιέβου”

Τον σταυρό από τα παγωμένα νερά του Κεράτειου κόλπου έβγαλε, μέσα από δεκάδες τολμηρούς που έπεσαν, ο Θεσσαλονικιός Μιχαήλ Βοσνακίδης.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πατριαρχικό γραφείο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment