PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ο Ένιο Μορικόνε γράφει ξανά μουσική για γουέστερν


Σαράντα χρόνια μετά την ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», ο Ένιο Μορικόνε γράφει ξανά μουσική για γουέστερν, για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «The Hateful Eight».

Ο ίδιος ο Ταραντίνο και οι ηθοποιοί Κερτ Ράσελ και Ουόλτον Γκόγκινς παρακολούθησαν τον Μορικόνε να διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας σε μια ζωντανή ηχογράφηση της μουσικής της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο.

Ennio-Morricone_Quentin-Tarantino-2

Κατά την παραμονή τους στα θρυλικά στούντιο της Abbey Road, που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν ορισμένα από τα ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Beatles και οι Pink Floyd, οι συντελεστές της ταινίας υπέγραψαν στον περίφημο τοίχο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον χώρο της ηχογράφησης.

Είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος συνθέτης γράφει μουσική αποκλειστικά, κομμένη και ραμμένη, για ταινία του Ταραντίνο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει μουσική του Μορικόνε στις πέντε προηγούμενες ταινίες του, κατατάσσοντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πιο σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του Ιταλού συνθέτη. Είναι όμως η πρώτη φορά που παραγγέλνει πρωτότυπη μουσική για κάποια ταινία του, καθώς συνήθως προτιμά να επιλέγει από υπάρχουσες μουσικές που τον εμπνέουν.

Η μουσική του Μορικόνε για την ταινία απέσπασε και την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής.

Στο «The Hateful Eight» πρωταγωνιστούν οι Κερτ Ράσελ, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπρους Ντερν, Τιμ Ροθ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, ενώ η δράση τοποθετείται αρκετά χρόνια μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. Πρόκειται για μια συμμορία οκτώ παρανόμων, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο σε μια καλύβα στο Γουαϊόμινγκ, κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες – από την Odeon – την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=zHpza9bQAkY

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment