PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Άσαντ έτοιμος για προεδρικές εκλογές


Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δηλώνει έτοιμος να διοργανώσει προεδρικές εκλογές στη Συρία, αλλά μόλις η χώρα “απελευθερωθεί” από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ρώσος βουλευτής που βρίσκεται στη Δαμασκό τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Είναι έτοιμος να διοργανώσει εκλογές με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν η Συρία να ευημερήσει”, αλλά μόλις η Συρία “απελευθερωθεί” από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Και προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτές “αν ο λαός δεν αντιτίθεται σε αυτό”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Γιούσενκο, μετά τη συνάντηση του προέδρου Ασαντ με αντιπροσωπεία ρώσων βουλευτών και άλλες προσωπικότητες, διάρκειας μιάμισης ώρας, στην οποία συμμετείχε.

“Η εξόντωση των τρομοκρατικών οργανώσεων θα οδηγήσει σε μια πολιτική λύση που επιδιώκει η Συρία και η Ρωσία”, δήλωσε ο Ασαντ σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι καιρός για την προετοιμασία εκλογών στη Συρία, εκτιμώντας ότι η θέση των δυτικών χωρών δείχνει να αλλάζει και στρέφεται “προς μια πιο σωστή κατανόηση” της κατάστασης στη Συρία. Δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία είναι έτοιμες να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που πολεμούν το ΙΚ, διατυπώνοντας για πρώτη φορά μια τέτοια δήλωση εκ μέρους της Μόσχας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment