PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΟΧΙ στη συγχώνευση του 10ου και 11ου Γυμνασίων Περιστερίου


Από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΔΡΑΣΗ»

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΔΡΑΣΗ»:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κλείσει σχολεία στα οποία φοιτούν παιδιά των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας. Αντιστεκόμαστε στη συγχώνευση του 10ου και 11ου Γυμνασίων Περιστερίου, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε ραγδαία υποβάθμιση του ήδη χαμηλού επιπέδου των σχολείων.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας δέχονται απανωτά πλήγματα από την κυβέρνηση, η οποία συνεπικουρείται από ΝΔ, ΛΑΟΣ και άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Από τότε που η αντιλαϊκή πολιτική απόκτησε ταχυκίνητο όχημα, το λεγόμενο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, οδηγεί σε πιο βίαιη συρρίκνωση εισοδήματος, αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, ανεργία.

Τώρα υποχρεώνουν τα παιδιά των εργαζόμενων, των ανέργων και των αυτοαπασχολούμενων να φοιτούν σε πληθωρικά τμήματα, ουσιαστικά τα διώχνει έξω από το σχολείο. Παράλληλα πλήττονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας τους με άμεσο αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών των παιδιών μας. «Περικόπτουν» το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση για χάρη των κερδών των καπιταλιστών!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνουν στη ζωή μας στο όνομα του ελλείμματος, του χρέους, της κρίσης. Χρησιμοποιώντας και τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» επιχειρούν να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους με υποβάθμιση υπηρεσιών, με ανταποδοτικότητα, με ιδιωτικοποίηση λειτουργιών!

Να βρουν το λαό απέναντί τους! Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν δηλαδή η πλουτοκρατία και όχι ο λαός! Αρνούμαστε να βάλουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας «καύσιμο» στις μηχανές του κεφαλαίου για να παράγει κέρδη η πλουτοκρατία. Γιατί ο λαός φτωχαίνει στην περίοδο της «ανάπτυξης» φτωχαίνει και στην περίοδο της κρίσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τους όρους της ψυχοπαιδαγωγικής και τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών της περιοχής μας. Την ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών και σχολείων (ιδιαίτερα Νηπιαγωγείων) για όλες τις ανάγκες του λαού της περιοχής μας. Λεφτά υπάρχουν!

Τα χαρίζει η κυβέρνηση καθημερινά στους τραπεζίτες ντόπιους και ξένους! Χαρίζει στο κεφάλαιο με τις φοροαπαλλαγές και τους ανείσπρακτους φόρους! Αντί η κυβέρνηση να επιδοτεί το κεφάλαιο να χρηματοδοτήσει το σχολείο, την υγεία, την πρόνοια! Μονόδρομος είναι οι λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου!

ΚΑΛΟΥΜΕ

τους οργανωμένους φορείς (συλλόγους γονέων, 15μελή μαθητών, συλλόγους εκπαιδευτικών, σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ) σε λαϊκή συσπείρωση και αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Την καθιέρωση ενιαίου 12χρονου βασικού σχολείου που θα καλύπτει όλες τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, δωρεάν για τους μαθητές και με πλήρη χρηματοδότηση μόνο από το κράτος.

Η «ΔΡΑΣΗ» θα αναλάβει τις επόμενες μέρες πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση. Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στους μαζικούς φορείς της περιοχής και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment