PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΟΧΙ στη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» (videos)


Eκατοντάδες κάτοικοι του Περιστερίου και Χαϊδαρίου διαμαρτυρήθηκαν στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Αγ. Τριάδος

Eκατοντάδες κάτοικοι του Περιστερίου και Χαϊδαρίου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στη μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του Αττικού νοσοκομείου.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουνίου, στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Αγίας Τριάδος, οι πολίτες διέκοψαν την εργασία τους ή άφησαν τα σπίτια τους, οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία τους, οι ηλικιωμένοι ήρθαν από τα ΚΑΠΗ, οι επαγγελματίες έκλεισαν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους.

Όλοι μαζί ένωσαν τη φωνή τους ζήτησαν οριστική και ξεκάθαρη λύση του θέματος, με μελέτη. προγραμματισμό και σωστή αντιμετώπιση των μονάδων υποστήριξης όσων έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους κάλεσαν σε εγρήγορση και συστράτευση όλους τους δημότες, κάθε ηλικίας και φύλου και έκαναν σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν τον ΟΚΑΝΑ στη Δυτική Αθήνα.

Την ίδια άποψη συμμερίστηκαν οι Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιστερίου Δημήτρης Κελάφας και Χαϊδαρίου Δημήτρης Τσατσαμπάς και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κώστας Σπηλιόπουλος και ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Παναγιώτης Ζορμπάς.

Κοινή συνισταμένη στους χαιρετισμούς ήταν ότι η ήδη επιβαρυμένη περιοχής της Δυτικής Αθήνας έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία αλλά δεν αντέχει το πρόσθετο βάρος της φιλοξενίας της κύριας μονάδας του ΟΚΑΝΑ δίπλα σε πέντε σχολεία, στην Ιατρική Σχολή, το Νοσοκομείο και το αφύλακτο δάσος.

Ήδη φιλοξενεί τρία Ψυχιατρικά Ιδρύματα και πέντε μονάδες απεξάρτησης και υποστήριξης.

Η πόλη έφθασε στα όρια της. Δημοτικές παρατάξεις, εργαζόμενοι του Δήμου, κοινωνικοί φορείς, επαγγελματίες, έδωσαν το παρόν στην πάνδημη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολούθησε πορεία στο Αττικό Νοσοκομείο όπου αντιπροσωπεία των Δήμων Χαϊδαρίου και Περιστερίου η επέδωσαν ψήφισμα στον Διοικητή και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, ζητώντας να μην δεχθούν την παραχώρηση χώρων του Αττικού για τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment