PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ουρανία Σαγιάκου: «Θα δώσω τη μάχη μου για τη γειτονιά μας»


Συνέντευξη στο PeristeriNews.gr παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ουρανία Σαγιάκου.

Η κα. Σαγιάκου μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές και για το αν η ΝΔ μπορεί την αυτοδυναμία ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν τη Δυτική Αθήνα και την επιχειριματικότητα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας είπε: 

κα. Σαγιάκου, δίνετε εξαρχής ένα νέο στίγμα. Επιλέγετε να μπειτε στην κεντρική πολιτική σκηνή με μια διαφορετική αφετηρία. Μιλάτε  πολύ για τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Για τους νέους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά. Οι «πολιτικοί της διπλανής πόρτας» τους χαρακτηρίζετε. Υπάρχουν πράγματι αυτές οι δυνάμεις.

Ναί, είμαι πεπεισμένη γι αυτό. Η καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο, οι συζητήσεις που κάνω και το μήνυμα που παίρνω είναι αυτό. Καθημερινοί άνθρωποι από την κοινωνία για την κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν κρίνω αρνητικά την παρουσία των ήδη εμπλεκόμενων στην πολιτική αλλά η Ελλάδα αλλάζει. Η κοινωνία αλλάζει! Σήμερα, οι απαιτήσεις των πολιτών δεν έχουν να κάνουν με τον διορισμό, ξέρουν πως δε γίνεται. Έχουν να κάνουν με απλές καθημερινές και ουσιαστικές απαιτήσεις. Λύσεις στα συνολικά προβλήματα ζητούν οι πολίτες. Τι θα γίνει με την φορολογία; Τι προτείνεις για το κοινωνικό κράτος; Πως θα μειώσεις την ανεργία. Είναι αυτό που σας είπα. Βιώνουμε μια αλυσιδωτή αντίδραση στην οποία αν ένας κρίκος σπάσει τότε θα επηρεαστεί όλο το κοινωνικό σύνολο. Πολλοί κρίκοι έσπασαν στα χρόνια της κρίσης, σήμερα είναι η ώρα, εμείς που επιλέγουμε να πάρουμε θέση στις εξελίξεις να γίνουμε η συγκολλητική ουσία.

Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος μας και πιστέψτε με όλο και περισσότεροι το αντιλαμβάνονται αυτό και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Στην Νεα Δημοκρατία την έννοια της ανανέωσης την κάνουμε πράξη με μια σειρά από σημαντικές ενέργειες. Ενεργοποίηση υγιών κομματιών της επιχειρηματικότητας και της αγοράς, μητρώο στελεχών για την ανάδειξη νέων υποψηφίων, νέα πρόσωπα σε καίριες πολιτικές και στρατηγικές θέσεις στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκτιμώ πως το πετυχαίνει!

Τι σκέφτεστε και τι οραματίζεστε για την περιφέρεια σας; Για τον Δυτικό Τομέα της Β΄Αθήνας.

Είμαι παιδί των Δυτικών Προαστίων. Εδώ, γεννήθηκα, μεγάλωσα, εδώ είναι οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες, εδώ βιώνω καθημερινά τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας, μοιραζόμαστε τις χαρές μας και αν θέλετε κρατάμε ακόμα αυτό το συνεκτικό στοιχείο της γειτονιάς που σιγά σιγά χάνεται στα υπόλοιπα προάστια της Αθήνας.  Ισως γιατί, εδώ, στην Δυτική Αθήνα, στο Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, την Αγία Βαρβάρα, την Πετρούπολη μας, είμαστε ακόμα οικογένεια!

Και επειδή ότι αγαπώ δυτικά είναι, θέλω να δώσω την μάχη μου από εδώ που ξεκίνησα και ζω. Για τους δικούς μου ανθρώπους και την δική μου γειτονιά. Σήμερα, η Δυτική ΑΘήνα, πλήττεται περισσότερο και δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της κρίσης που ακόμα δεν έχει τελειώσει. Ανεργία στα ύψη, μικρές και μεσαίες οικογενειακές εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις κλείνουν διαρκώς, το περιβάλλον μας είναι υποβαθμισμένο με την εγκατάλειψη των πνευμόνων πρασίνου, όπως το Ποικίλο Όρος και το Πάρκο Τρίτση. Η Φυλή γίνεται το κέντρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων της Αττικής, η εγκληματικότητα ανθεί, ούτε ένα νέο σχολείο δεν εγίνε στην Δυτική Αθήνα τα τελευταία χρόνια και από θέμα Υγείας, το Αττικό Νοσοκομείο, υποστελεχωμένο, δεν αντέχει να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού μας.

Σήμερα, πρέπει επαναπροσδιορίσουμε το μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας, έχουμε ασύγκριτα πλεονεκτήματα γεωγραφικά και σε ανθρώπινο δυναμικό που παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Προσωπικά, θα δώσω την μάχη μου για τις γειτονιές μας με γνώση και εμπειρία.

Είστε ένας άνθρωπος της επιχειρηματικότητας. Μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με τα λουκέτα στις επιχειρήσεις της Δυτικής Αθήνας; Μπορεί να μεταστραφεί το κλίμα;

Ξέρετε, πάντα λέω πως η ανάπτυξη που όλοι την ευλογάμε, δεν έρχεται με ευχολόγια. Θέλει χρόνο, κόπο, τρόπο να για να έρθει. Εδώ, στο Περιστέρι, μια κατεξοχήν βιοτεχνική περιοχή σήμερα, η βιοτεχνική μας ζώνη ρημάζει. Οικογενειακές μικρές βιοτεχνίες έκλεισαν αδυνατώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αυτές που άντεξαν συρρικνώθηκαν και αναγκάστηκαν να απολύσουν κόσμο. Χάσαμε τον βηματισμό μας όλα αυτά χρόνια και σήμερα οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να τον βρούμε ξανά.

Το σχέδιο της ΝΔ, για λιγότερους φόρους, περιορισμό της γραφειοκρατίας και στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, εμάς ευνοεί. Τις γειτονιές μας και τους εργαζόμενους στην περιοχή μας. Γιατί μόνο με ένα σχέδιο που μειώνει τους φόρους και τις εισφορές και απελευθερώνει χώρο, θα μπορέσει να σταθεί σταθεί στα πόδια της μια νέα επιχείρηση, να αναπτυχθεί και αν δημιουργηθούν νέες και έτσι θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Δουλειές με αξιοπρεπή μισθό και με προοπτική.

Θα καταφέρει  η ΝΔ να έχει αυτοδυναμία;

Ναι, θεωρώ πως θα έχουμε αυτοδυναμία. Αυτή την στιγμή η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς στην Νέα Δημοκρατία, έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το πως θα πετύχουμε το έργο μας! Χρειαζόμαστε όμως την εμπιστοσύνη του κόσμου για να προχωρήσουμε και έχω την αίσθηση πως καθημερινά την κερδίζουμε στην επαφή μας με τους πολίτες!

Θα μπορέσει η Ν.Δ. σε μια περιοχή που παραδοσιακά είναι αδύναμη να κερδίσει στις εθνικές εκλογές;

Κι όμως, στην Δυτική Αθήνα, πετύχαμε έναν άθλο. Στις Ευρωεκλογές, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, καλύψαμε  διαφορές 15  -20 μονάδων και καταφέραμε μάλιστα να κερδίσουμε και δήμους, όπως οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό, η Πετρούπολη, το Ίλιον, το Χαϊδάρι.

Στους άλλους δήμους οι διαφορές ήταν ελάχιστες.

Συνεπώς, η Δυτική Αθήνα, έκανε ένα μεγάλο βήμα. Κι αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως εδώ είμαστε περήφανοι άνθρωποι και δεν αντέχουμε το ψέμα. Παραμένουμε ακόμα γειτονιές. Οι επιχειρήσεις που έχουμε είναι οικογενειακές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και όσοι ζούμε και επιχειρούμε, εδώ, βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με τους εργαζομένους μας, είμαστε μια οικογένεια. Από εδώ, λοιπόν, ξεκίνησε η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ ο κόσμος της αξιοπρέπειας είπε πως τέρμα πια στην κοροϊδία και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα.

Θέλουμε αλήθειες, θέλουμε σχέδιο που να εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας, να  στηρίζει την μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση και να δίνει προοπτικές για ένα πιο σίγουρο και ασφαλές αύριο. Κι αυτό είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment