PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ουρές χιλιομέτρων τα απορριμματοφόρα στο XΥΤΑ Φυλής


Με την αποκατάσταση του προβλήματος στον ΧΥΤΑ Φυλής, άρχισε η σταδιακή απομάκρυνση των σκουπιδιών που έχουν κάνει «βουνά» στους δρόμους της Αττικής, ενώ ουρές χιλιομέτρων το ένα πίσω από το άλλο σχηματίζουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους που οδηγούν στον ΧΥΤΑ, με τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά για να αδειάσουν τα σκουπίδια.

Ηδη από χθες το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ Φυλής ξεκίνησε να δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, ενώ από σήμερα εκτιμάται ότι θα φθάσει στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας για να αρχίσει να δέχεται τους τουλάχιστον 15.000-20.000 τόνους που έχουν συσσωρευθεί τις προηγούμενες μέρες στους δρόμους.

Από τον δήμο Αθηναίων εκτιμούν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων θα έχει συλλεγεί, με την κατάσταση να αρχίζει να ομαλοποιείται και στους άλλους 66 δήμους της Αττικής.

Παράλληλα, ο ΕΔΣΝΑ έχει δώσει εντολή να «αδειάσουν» κατά προτεραιότητα τα τέσσερα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων της πρωτεύουσας, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η συλλογή και των μπλε κάδων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment