PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ουκρανία: Μετά από δύο ημέρες ηρεμίας, τρεις στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί


Σε επιφυλακή παραμένει ο ουκρανικός στρατός για ενδεχόμενη κίνηση των φιλορώσων.

Τρεις Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από δύο ημέρες σχετικής ηρεμίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο.

«Τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών», δήλωσε ο κ. Λισένκο, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους.

Ο στρατός της Ουκρανίας δεν είχε καταγράψει κανέναν θάνατο στις τάξεις του τις προηγούμενες δύο ημέρες, γεγονός που είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι η εκεχειρία εφαρμοζόταν πραγματικά. Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 15η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες επιτέθηκαν «με άρματα μάχης και όλμους» εναντίον ουκρανικών θέσεων στις κοινότητες Οπιτνέ, Βοντιανέ και Αντιίβκα, κοντά στα συντρίμμια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

Το αεροδρόμιο, θέατρο σκληρών μαχών και όλο και πιο σφοδρών βομβαρδισμών, πέρασε στον πλήρη έλεγχο των ανταρτών την 23η Ιανουαρίου, αλλά οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει εντελώς.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως εντός της ημέρας για να συζητήσει σχετικά με την εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζεται η απόσυρση των βαρέων όπλων από το μέτωπο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνέχιζε να αποτελεί «στρατιωτική απειλή», ακόμη και στην περίπτωση που η εκεχειρία εφαρμοζόταν απαρέγκλιτα.

«Ακόμη και με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο, η στρατιωτική απειλή από ανατολάς δυστυχώς θα παρέμενε», τόνισε ο κ. Ποροσένκο, σε ομιλία του στην Ανωτάτη Σχολή Εθνικής Άμυνας της χώρας του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Παρ’ ότι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να αποσύρει βαριά όπλα, παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επίθεση από τους αποσχιστές, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σερχίι Γκαλούσκο. «Ικανός αριθμός στρατιωτών και πόρων παραμένει κατά μήκος της γραμμής του μετώπου για την περίπτωση που οι τρομοκράτες και οι δυνάμεις οι οποίες τους υποστηρίζουν παραβιάσουν την εκεχειρία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment