PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ορκίστηκε η Ντίλμα Ρουσέφ


Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, εμφανώς συγκινημένος και πιο δημοφιλής από ποτέ, είπε αντίο στους υποστηρικτές του χθες Σάββατο αφού παρέδωσε την εξουσία στην πολιτικό που επέλεξε και στήριξε προσωπικά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παρέδωσε την προεδρική εσάρπα στη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, μια κίνηση που συμβολίζει τη μεταβίβαση της εξουσίας στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας.

Αρκετές χιλιάδες Βραζιλιάνοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Τριών Εξουσιών απέναντι από το προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο στη Μπραζίλια και παρακολούθησαν την αποχώρηση του πρώην εργάτη που ανήλθε στον προεδρικό θώκο το 2003.

Σε μια απλή τελετή ο Λούλα φίλησε θερμά την 63χρονη πρώην προσωπάρχη του πριν της παραδώσει την πρασινοκίτρινη εσάρπα, με τα χρώματα της Βραζιλίας.

Η Ντίλμα Ρουσέλ είχε ορκιστεί λίγο νωρίτερα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας και δήλωσε συγκινημένη που διαδέχεται τον Λούλα, “τον μεγαλύτερο ηγέτη στην ιστορία της χώρας” όπως τόνισε.

Παρότι αποχωρεί, “ο Λούλα θα είναι μαζί μας” επισήμανε στην ομιλία της προσθέτοντας ότι η διαδοχή του απερχόμενου χαρισματικού προέδρου ήταν μια “πραγματική πρόκληση”.

Νωρίτερα στην πρώτη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, η νέα πρόεδρος δεσμεύτηκε να εξαλείψει την ακραία φτώχεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment