PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης


Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την Κυριακή αναμένεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή, ενώ οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων θα γίνει τη Δευτέρα.

Συνολικά θρησκευτικό όρκο έδωσαν 10 μέλη της νέας κυβέρνησης και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό όρκο, ενώ παρόντες ήταν και εκείνοι που δεν άλλαξαν θέση χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν στην τελετή.

Πρώτος υπέγραψε ο κ. Σκουρλέτης, νέος υπουργός Εσωτερικών.

Η προσέλευση στο Προεδρικό Μέγαρο άρχισε στις 12.30, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός έφτασαν πεζοί.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος και για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει αξιόπιστο δίκτυο και για να γίνει αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά» δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Είναι δύσκολη η συγκυρία αλλά με τον ανασχηματισμό, με τους νέους ανθρώπους και με την προσπάθεια που θα κάνουμε παλιοί και νέοι θα το πετύχουμε» δήλωσε προσερχόμενος ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητη ώθηση για τα τελευταία κρίσιμα μέτρα του μαραθωνίου

Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «για την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο» πρόσθεσε σε δήλωσή του μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

«Το ξέφωτο της ανάπτυξης, που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση» τόνισε.

 

«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. Άλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό» κατέληξε στην δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment