PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οπισθοχωρεί η Ρωσία για τον αγωγό


Η Ρωσία εγκαταλείπει το σχέδιο συμμετοχής της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Η Ρωσία εγκαταλείπει το σχέδιο συμμετοχής της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας “Vedomosti”, που επικαλείται η οικονομική υπηρεσία “Bloomberg”.

Οι Ρώσοι εταίροι στην κοινοπραξία “Trans Balkan Pipeline B.V”., “OAO Transneft”, “OAO Rosneft” και “OAO Gazprom Neft”, θα τερματίσουν επισήμως τη χρηματοδότησή τους στο σχέδιο αυτό στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στη Ρώμη, αναφέρει η Vedomosti, επικαλούμενη πηγές της κοινοπραξίας που δεν κατονομάζει. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά “θάβει” το σχέδιο κατασκευής του αγωγού, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα είχαν συμφωνήσει το 2007 στην κατασκευή πετρελαιαγωγού μήκους 285 χλμ. από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα, έως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο Αιγαίο.

Ο αγωγός, συνολικής αξίας ενός δισ.ευρώ και δυναμικότητας 35 εκ.μετρικών τόνων ετησίως, θα παρέκαμπτε τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς.

Ο αγωγός ήταν “ανταγωνιστικός” ως προς αντίστοιχο που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν η Ρωσία, η Ιταλία και η Τουρκία από το λιμάνι της Σαμσούντας στη Μαύρη Θάλασσα έως το μεσογειακό λιμάνι (επίσης τουρκικό) του Τσεϊχάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment