PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: «Ο πόλεμος στο Ιράκ τελείωσε»


«Ο στρατός μας θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος του 2011».

Αποχωρούν από το Ιράκ έως το τέλος του χρόνου, τα αμερικανικά στρατεύματα καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κύρηξε χτες το τέλος του πολέμου στο Ιράκ.

Μετά από εννιά χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με τους φονταμενταλιστές και ουσιαστικής «κατοχής» της χώρας, ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης θα φύγει μέχρι το τέλος του 2011:

«Όπως υποσχέθηκα, τα στρατεύματά μας που παραμένουν στο Ιράκ θα επιστρέψουν ως το τέλος του έτους. Ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράκ θα έχει τελειώσει. Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης θα διασχίσει τα σύνορα του Ιράκ με το κεφάλι ψηλά, περήφανος για την επιτυχία του και γνωρίζοντας ότι οι Αμερικανοί στάθηκαν ενωμένοι υποστηρίζοντας τα στρατεύματα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το πόσοι στρατιώτες θα παραμείνουν στο Ιράκ μόνιμα προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον ιρακινό στρατό είναι ακόμα αντικείμενο διαπραγμάτευσης, καθώς το θέμα δεν διευθετήθηκε στις συνομιλίες των ΗΠΑ με την κυβέρνηση του Ιράκ. Χτες, ο Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι Αλ-Μαλίκι με τον οποίο συμφώνησε για τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment