PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα και Ερντογάν συνομίλησαν για τη Συρία


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.

Ομπάμα και Ερντογάν συμφώνησαν «στην ανάγκη να δοθεί αμέσως τέλος στη αιματοχυσία και τη βία κατά του συριακού λαού».

«Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα θα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις ενέργειες της συριακής κυβέρνησης και θα συνεχίσουν να έχουν στενές διαβουλεύσεις για την κρίση στη Συρία. Ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ πρέπει να εκπληρώσει τα νόμιμα αιτήματα του λαού του για μετάβαση στη Δημοκρατία. Πρέπει να δοθεί αμέσως τέλος στη αιματοχυσία και τη βία κατά του συριακού λαού», επισημαίνεται.

Παρά τις στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ, η Τουρκία έχει υιοθετήσει αυστηρή στάση όσον αφορά τα μέτρα καταστολής κατά των διαδηλωτών.

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε εξάωρες συνομιλίες στη Δαμασκό με το Σύρο πρόεδρο.

Νωρίτερα, ο γραμματέας επί του Τύπου του Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε ότι «ο Άσαντ έχει από καιρό χάσει την ευκαιρία να ηγηθεί της διαδικασίας μετάβασης στη δημοκρατία που ζητεί ο λαός» .

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μετάβαση στη δημοκρατία στη Συρία και ότι η Συρία θα είναι καλύτερα χωρίς τον Άσαντ. Υποστηρίζουμε αυτούς που επιθυμούν μια ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία», τόνισε ο Κάρνεϊ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment