PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Η απειλή της τρομοκρατίας είναι αληθινή


«Η απειλή της τρομοκρατίας είναι αληθινή, αλλά θα την ξεπεράσουμε», τόνισε χθες σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, τέσσερις μέρες μετά το μακελειό στην Καλιφόρνια.

Στο μήνυμα που απηύθυνε στον αμερικανικό λαό, ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα καταδιώξει οποιονδήποτε σχεδιάζει ένοπλες επιθέσεις εναντίων των ΗΠΑ και προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των πολιτών για πράξεις τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας, ζητώντας τη συνεργασία Αμερικανών με συμπατριώτες τους μουσουλμάνους.

Αναφερόμενος στο μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, όπου 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους, είπε πως η συγκεκριμένη τρομοκρατική πράξη είναι ένδειξη μιας «νέας φάσης» στην πάλη ενάντια των τζιχαντιστών. Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι η επίθεση καθοδηγήθηκε από τζιχαντιστές στο εξωτερικό ή ήταν τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου για το εσωτερικό της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον αμερικανικό λαό να μην υπερβάλει στις αντιδράσεις του και να μη δείξει προκατάληψη εναντίον των μουσουλμάνων, ενώ πρόσθεσε πως το να υποκύψουν οι πολίτες στο φόβο θα σημάνει ότι οι τζιχαντιστές πέτυχαν το στόχο τους. «Δεν μπορούμε να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου, αφήνοντας αυτή τη μάχη να οριστεί ως μάχη μεταξύ της Αμερικής και του Ισλάμ», είπε, κάνοντας έμμεση αναφορά στις δηλώσεις υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία.

Ο Ομπάμα προανήγγειλε στην ομιλία του αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που επέτρεψαν στην Τασφίν Μαλίκ (μία εκ των δύο δραστών) να έρθει από τη Σαουδική Αραβία με ταξιδιωτικά έγγραφα ως αρραβωνιαστικιά του Σάγεντ Φαρούκ, ενώ κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ απορρίπτοντας την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.

Παρότρυνε τέλος το Κογκρέσο να καταστήσει πιό δύσκολη την προμήθεια εξοπλισμού όπως αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment