PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Αποφασισμένοι για στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας


Αποφασισμένος να αναλάβουν οι ΗΠΑ στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του συριακού καθεστώτος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Αποφασισμένος να αναλάβουν οι ΗΠΑ στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του συριακού καθεστώτος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση η οποία πρόκειται να διεξαχθεί θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα και πρόσθεσε ακόμη πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πλήξουν τη Συρία όποτε επιλέξει η αμερικανική κυβέρνηση.

Ωστόσο ο Ομπάμα είπε ότι αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τη χρήση στρατιωτικής ισχύος και συνομίλησε με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων στα δύο σώματα σχετικά με τις εξελίξεις. Μάλιστα ανέφερε ότι τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα προγραμματίσουν μια έκτακτη συνεδρίαση και θα ψηφίσουν σχετικά

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου ως την χειρότερη του 21ου αιώνα, «μια επίθεση εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», που θέτει ένα σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας του..

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως οι ΗΠΑ έχουν παρουσιάσει πειστικά στοιχεία, παρότι δεν ανέμειναν τα συμπεράσματα των ειδικών του ΟΗΕ στα χημικά όπλα.

Ο Ομπάμα διευκρίνισε πως πιστεύει ότι έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, αλλά θέλει να διεξαχθεί συζήτηση για αυτό στο αμερικανικό κοινοβούλιο, το οποίο κάλεσε να αποφασίσει με βάση την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιπλέον είπε ότι σέβεται την άποψη όσων καλούν να υπάρξει μια επιφυλακτική προσέγγιση στη Συρία, αλλά πιστεύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν το κόστος που θα είχε το να παραμείνουν άπρακτες.

«Εάν δεν υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών όπλων, αυτό θα θέσει υπό αμφισβήτηση την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σε άλλους που παραβαίνουν τους διεθνείς κανόνες», επέμεινε.

Τέλος ο Ομπάμα είπε πως γνωρίζει ότι ο λαός των ΗΠΑ ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέου πολέμου και τόνισε πως δεν θα στείλει χερσαία στρατεύματα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο άλλων. Ωστόσο, κατέληξε, η κυβέρνησή του δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει αυτό που συνέβη στη Δαμασκό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment