PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Αν γινόταν, θα είχα ξαναεκλεγεί


Με το επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί συνυπογράφουν ακόμη το όραμά του για προοδευτική αλλαγή, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε βέβαιος, σε συνέντευξή του στο CNN, ότι θα μπορούσε να είχε κερδίσει στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, αν είχε τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αν είχα ξαναδιεκδικήσει την προεδρία και είχα διατυπώσει το όραμά μου, θα είχα κινητοποιήσει την πλειοψηφία των Αμερικανών για να συσπειρωθεί πίσω από αυτό», ανέφερε.

«Γνωρίζω», πρόσθεσε, «ότι σε συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και κάποιοι που διαφωνούσαν μαζί μου, έλεγαν ότι το όραμα, η κατεύθυνση που δείχνω είναι η σωστή».

Έτσι, ο Ομπάμα απέρριψε τις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το όραμά του για τις ΗΠΑ δεν ήταν παρά μονάχα ένα όνειρο.

«Μετά τις εκλογές και τη νίκη του Τραμπ, πολλοί υπονόησαν ότι, κατά κάποιον τρόπο, δεν ήταν παρά ένα όνειρο (…) Όμως η κουλτούρα έχει αλλάξει, η πλειοψηφία στηρίζει την αντίληψη μιας ενιαίας Αμερικής που είναι ανεκτική και ανοιχτή και γεμάτη με ενέργεια και δυναμισμό», συνέχισε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι πιστεύει πως η Χίλαρι Κλίντον τα πήγε θαυμάσια υπό πολύ σκληρές συνθήκες, καθώς και ότι υπέστη κακομεταχείριση από τα μέσα ενημέρωσης.

Προτεραιότητά του για το μέλλον θα είναι να βοηθήσει «στη δημιουργία της επόμενης γενιάς ηγετών, δημοσιογράφων, πολιτικών». Τόνισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το προεδρικό κύρος του ως μηχανισμό για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ταλέντων.

Ωστόσο βραχυπρόθεσμα, αμέσως μετά τη μετακόμισή του από τον Λευκό Οίκο, σκοπεύει «να κοιμηθεί και να πάει ωραίες διακοπές με τη σύζυγό του». Αποκάλυψε μάλιστα ότι επιθυμία του είναι «να γράψει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment