PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ομοσπονδία Γονέων: Διεκδικούμε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


Διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας.

Η Ομοσπονδία αναλυτικά αναφέρει:

«Λίγες μέρες απομένουν που οι μαθητές θα ξαναμπούν στο φυσικό τους χώρο, σε μια χρονιά που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους για τους μαθητές και φέτος χρειάζεται με τους καλύτερους όρους τόσο να καλυφθεί η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλλά πολύ περισσότερο για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής ύλης που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής έχουμε απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθημάτων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο. Δεν εξασφάλισε κανένα καινούργιο χώρο ώστε να φτιαχτούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και έκτακτα κονδύλια πρόσληψης προσωπικού έτσι, ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη. Δεν εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, ούτε τις απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους της Αττικής να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 11πμ για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment