PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ομιλία Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κομβικό» το σημείο που βρίσκεται η χώρα μας για να εξέλθει από την οικονομική, αλλά και την ευρύτερη κρίση θεσμών.

«Η πορεία για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας δεν ανακόπτεται. Η προσπάθειά μας θα ολοκληρωθεί», διεμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τους πολίτες να στείλουν αυτό το μήνυμα «μέσα και έξω απ τη χώρα”, επιλέγοντας με την ψήφο τους, υποψηφίους που μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και τον “Καλλικράτη”, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κομβικό» το σημείο που βρίσκεται η χώρα μας «για να εξέλθει από την οικονομική, αλλά και ευρύτερη κρίση θεσμών, κοινωνική, ηθική, πολιτική», επισημαίνοντας ότι ο μηχανισμός στήριξης λειτουργεί ως «ασπίδα που σηκώνουν από τη μια πλευρά οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, από την άλλη πλευρά, είμαστε εμείς».

Τόνισε ότι ο στόχος είναι “να σηκώνουμε εμείς, μόνοι μας, αυτή την ασπίδα”, χωρίς «δάνειες» δυνάμεις και να φύγουμε το γρηγορότερο από την επιτήρηση, επεσήμανε όμως ότι «η ασπίδα» αυτή δεν πρέπει «να πέσει πρόωρα», πριν «να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εμείς, με τις δικές μας δυνάμεις, την παγκόσμια οικονομία” και αυτό σημαίνει ότι «τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών στη χώρα μας» για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες.

«Σήμερα, βρισκόμαστε στο σημείο όπου, είτε αποφασίζουμε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία, αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, ή ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία. Ή χτίζουμε πάνω στη μέχρι σήμερα πορεία μας και την ολοκληρώνουμε ή αφήνουμε την προσπάθεια να πάει χαμένη, μαζί με τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Μας έχει δοθεί χρόνος, λίγος, αλλά πολύτιμος χρόνος, για να την αναμορφώσουμε και να την οχυρώσουμε, για να την κάνουμε ισχυρή, ανταγωνιστική και δυναμική. Και αυτός είναι σήμερα ο νέος πατριωτισμός, αν θέλετε, η νέα πατριωτική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».

Επενδύσεις συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ σε “πράσινες” υποδομές αναμένονται στη χώρα μας ως το 2015, ανέφερε ο πρωθυπουργός , Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Φόρουμ για τις επενδύσεις στην “πράσινη” ανάπτυξη, χαρακτηρίζοντας την προοπτική αυτή “ελπίδα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα για τη χώρα μας”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο “βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας και καταφέραμε να γλυτώσουμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού”.

“Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας που αναγκαστήκαμε να λάβουμε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, εφαρμόζουμε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η οικονομία να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική μακροπρόθεσμα. Δεν θα γίνουμε ανταγωνιστικοί με τις κλασικές μεθόδους μείωσης των μισθών αλλά με την επένδυση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, δίνοντας αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας”, είπε .

Ο κ.Παπανδρέου επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να θεωρηθεί εμπόδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και οι δύο πρέπει να αντιμετωπισθούν με κοινές λύσεις, και αυτό μπορεί να γίνει με την πράσινη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment