PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι της Δυτικής Αθήνας


Διοργανώνουν η Πνευματική Στέγη Περιστερίου, ο Δήμος Περιστερίου και τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου, ο Δήμος Περιστερίου και τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου διοργανώνουν το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι της Περιφέρειας Δυτικού τομέα Αθηνών.

Οργανωτική Επιτροπή: Τσιώτα Μαίρη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Περιστερίου, Ευαγγελίου Μαρία Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Π.Ε & μέλος ΔΣ Πνευματικής Στέγης, Γεώργιος Λιναρδάτος Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου, Γιώργος Μιχαηλίδης Ταμίας Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Μπέλλος Αντώνης Πρόεδρος Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, Στρατάκου Μαρία Διευθύντρια Αθλητικού Κέντρου Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου.

Διεύθυνση Αγώνων: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Βαριαδάκης Γιώργος δάσκαλος και μέλος ΔΣ Πνευματικής Στέγης Περιστερίου Επικεφαλής Διαιτητής: Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται η Διεθνής Διαιτητής κα Έφη Σαλταμάρα Υπεύθυνη κληρώσεων: Υπεύθυνη κληρώσεων ορίζεται η FA κα Έφη Ανδρικοπούλου

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011. Οι χώροι διεξαγωγής των αγώνων θα είναι τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα–Λιναρδάτου Ελ.Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια και Ιδιωτικά των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ίλιον, Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου με μία ή δύο ομάδες Συνθέσεις των ομάδων:

Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς ανεξαρτήτως τάξης. Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι. Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Ώρα προσέλευσης: Η ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής 08.30΄μέχρι 09.30΄ πμ.

Με την επιβεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατήθεται και βεβαίωση του σχολείου ότι όλοι οι δηλωθέντες είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.30΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 10:00 πμ αυστηρά Κανονισμοί των αγώνων: Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν στον διαιτητή τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλους τους γύρους.

Στη αρχική κατάτξη οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των σχολείων. Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

Προκρίσεις για τη Τελική φάση Αττικής: Προκρίνεται στη Τελική Φάση της ΕΣΣΝΑ το 40% των ομάδων που θα αγωνιστούν (ελάχιστος αριθμός προκρινόμενων ομάδων

3) Σύστημα Αγώνων: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 ομάδων θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15′ για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα. Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:

Για ελβετικό σύστημα. (α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.

(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ Για κυκλικό σύστημα (round robin)

(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

(β). Αριθμός νικών (προηγείται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες).

(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)

Διαιτησία – Ενστάσεις: Ο διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.

Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

Απονομές – Βραβεύσεις Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες θα βραβευτούν με Κύπελλα.

Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6) μαθητές).

Διάφορα: Επισημαίνονται τα εξής: Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στο χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή των και να καταθέσουν στην γραμματεία το σχετικό έγγραφο του σχολείου..

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου Πληροφορίες: www.avgouleaschool.gr

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται δεκτές έως και την 24η Μαρτίου 2011 στους Μαρία Στρατάκου τηλ. 2115002300 εσωτ.4 email: mstratakou@avgouleaschool.gr Έφη Σαλταμάρα τηλ. 2105764418 email: efisalta@yahoo.gr

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Άνετο απόγευμα στην Πάτρα για το Περιστέρι που κρατάει την 3η θέση

Peristeri News

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Leave a Comment