PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ψηφοφορία θα τεθεί επίσης το θέμα της Περιφερειακής Συγκρότησης.

Οι εργασίες της χθεσινής ημέρας ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και των Θέσεων (για τις οποίες σχεδόν όλες οι τροπολογίες που προτάθηκαν έγιναν δεκτές από τις αρμόδιες επιτροπές), καθώς επίσης και η ποσόστωση φύλου 1/3 σε όλα τα όργανα.

Νωρίτερα, το Συνέδριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην περιλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση του 25% για την Κεντρική Επιτροπή, μετά από πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή ψηφοφορία του Συνεδρίου που αποφάσισε αρχικά ότι οι βουλευτές περιλαμβάνονται στην ποσόστωση ύψους 25% για συμμετοχή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενδεχομένως δεν έγινε αντιληπτό ακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που ετέθη προς ψηφοφορία και το οποίο ήταν αντίθετο στο πνεύμα της δικής του εισήγησης. Ζήτησε να υπάρξουν δύο τοποθετήσεις υπέρ και δύο κατά και να επαναληφθεί η ψηφοφορία, όπως και τελικά έγινε, με το Συνέδριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι οι βουλευτές δεν θα περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment