PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου – Παπανδρέου


Τα πρόσωπα που κατά καιρούς αναμίχθηκαν στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ καλεί η Ιπποκράτους να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Τα πρόσωπα που κατά καιρούς αναμίχθηκαν στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ καλεί η Ιπποκράτους να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών, στον απόηχο του 50λεπτου ραντεβού που είχαν σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών, δεδομένου ότι ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (116,5 εκατομμύρια ευρώ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90% (περί τα 2,5 εκατομμύρια που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δαπάνες του. Το θέμα διογκώνεται για την Ιπποκράτους, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε στις πληρωμές των εργαζομένων του κόμματος.

Σε άτυπη ενημέρωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση». Έτσι, ζητούν από όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του κόμματος να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών. Κοινώς, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζητά από την προηγούμενη τα παραστατικά των όποιων δαπανών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει στελέχη του κόμματος να μιλούν εκ μέρους του, πολλώ δε μάλλον να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία συζήτηση που καλά κρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την εκδήλωση της «Κίνησης των 75» την Κυριακή, αλλά και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών.

Κατά τα λοιπά, στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικότερα, οι δύο άντρες μίλησαν διεξοδικά για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ειδικότερα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Συζήτησαν ακόμα για την «λίστα Λαγκάρντ» και την «πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως λέει η Ιπποκράτους, για την οποία υποστηρίζει ότι κατέρρευσε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αφήνει αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου χωρίς η ενημέρωση της Ιπποκράτους πάντως να αναφέρεται προσωπικά σε αυτόν, αλλά κάνοντας λόγο για «τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012».

Ενόψει της επίσκεψης Παπανδρέου στην Πάτρα για τις ημέρες του Πάσχα δε, συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρόσφατα επισκέφθηκε συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment