PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο – 27 προσαγωγές


Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους “Το κίνημα του Δεκέμβρη με το δυναμισμό του άνοιξε νέους δρόμους για το κίνημα. Με την πρωτοφανή μαζικότητα και επιμονή του, με την άμεση και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των θεσμών του κράτους, της εξουσίας και του πλούτου, με τη διάρκεια και τον παλμό του, με την άρνησή του να μείνει στα όρια της «νομιμότητας», του καθωσπρεπισμού και τελικά της υποταγής στους θεσμούς, έδειξε το δρόμο για μια συνολική και ριζική ανατροπή της μέχρι τότε πολιτικής της αστικής τάξης”. Και προσθέτουν: «Σήμερα 10 χρόνια μετά συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των επίδοξων διαχειριστών της κρίσης, ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού».

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Προσαγωγές

Στο μεταξύ σε 27 ανέρχονταν περί τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας, για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι. Οι 10 προσαγωγές έγιναν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην μεσημεριανή μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο. Ακολούθησαν άλλες 17 προσαγωγές το απόγευμα κατά την διάρκεια ελέγχων σε ύποπτα άτομα για πρόκληση επεισοδίων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment