PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ολοκληρωμένο πλαίσιο


Την ψήφιση έως το τέλος του χρόνου τεσσάρων ν/σ που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης στην επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επέκταση στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί.

Σημείωσε ότι επισπεύδεται η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η προώθηση των προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment