PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΟΛΜΕ: Μη προσμέτρηση απουσιών λόγω γρίπης


Παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τις απουσίες μαθητών και την εποχική γρίπη έκανε η ΟΛΜΕ.

Με επιστολή της, του ζητεί να προστεθεί στις περιπτώσεις που ορίζει η σχετική με τις απουσίες των μαθητών εγκύκλιος και η επιδημία της εποχικής γρίπης, ώστε οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια των απουσιών να αναρρώνουν στο σπίτι τους χωρίς να «βάζουν σε κίνδυνο» την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει στον Κώστα Γαβρόγλου ότι με πρόσφατη εγκύκλιό του (Φ. 25/18448/Δ1/6-2-2019) αναγνώρισε την έξαρση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης την τελευταία χρονική περίοδο και συνέστησε στο εκπαιδευτικό προσωπικό τρόπους αντιμετώπισής της.

«Μετά από τηλεφωνήματα συναδέλφων από όλη τη χώρα, σας εφιστούμε την προσοχή σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα, το οποίο είναι ότι κάποιοι μαθητές βρίσκονται ή είναι κοντά στο όριο των απουσιών.

Για λόγους υγιεινής και σοβαρούς λόγους μη διασποράς του ιού της εποχικής γρίπης, οι συγκεκριμένοι μαθητές ενώ είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας επιστρέφουν στα σχολεία λόγω του κινδύνου της μη προαγωγής τους λόγω απουσιών» αναφέρει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που επικαλούμενη το ΦΕΚ 10645/ΓΔ4/23-1/2018 «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», Κεφάλαιο 6 «Φοίτηση μαθητών/τριών», Άρθρο 24, Παράγραφος 3, ζητεί στη μη προσμέτρηση απουσιών «λόγω συνεχιζόμενων επιδημιών» να συμπεριληφθεί και η γρίπη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment