PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολάντ: Έρχομαι στην Ελλάδα για να βοηθήσω


Την πρόθεσή του να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα για να εξέλθει οριστικά από την κρίση εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή λίγο πριν από τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου για το τρίτο μνημόνιο και είπε ότι αυτή σηματοδοτεί τη βούληση «να αγκυροβολήσει μόνιμα η Ελλάδα στην Ευρωζώνη». Επιπλέον, χαιρέτισε την υπευθυνότητα που επέδειξε η κυβέρνηση, όπως και «το θάρρος και τη διαύγεια» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τον κ. Ολάντ, τα βήματα είναι γνωστά: ψήφιση των μέτρων, πρώτη αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συζήτηση σχετικά με τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους.

«Τα βήματα είναι γνωστά: Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας παραδέχθηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν είναι δύσκολες και πως ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έδωσε τη συγκατάθεσή του για πολλές θυσίες. Αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση.

«Eρχομαι στην Αθήνα προκειμένου να επιδείξω την υποστήριξη της Γαλλίας, αλλά και με ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους και ιδίως στις γαλλικές εταιρείες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα», συνέχισε.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στις συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα τους ζητήσει να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές τους.

«Και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, θα λάβουμε με τον Αλέξη Τσίπρα μια πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των τομέων στους οποίους η Γαλλία θα μπορούσε να επενδύσει και, πολύ συγκεκριμένα, για να κινηθεί το ενδιαφέρον των Γάλλων επιχειρηματιών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment