PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οκτώ νέες περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου


Στα ίχνη οκτώ ατόμων, Ελλήνων, που εμπλέκονται σε ισάριθμες περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου έφθασαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, που σχημάτισαν τον Ιούνιο δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος τους, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση-διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν χρήστες του Διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι, κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους-εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τη δράση τους ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και οι οικιακές συνδέσεις Διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

Κατά τη διάρκειά τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, εννέα συσκευές κινητού τηλεφώνου, εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, τάμπλετ και κάρτα αποθήκευσης (sd).

Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των τριών εκ των δραστών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας. Για τους υπόλοιπους πέντε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, δεν συνέτρεχαν όμως οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, τρεις εκ των κατηγορούμένων οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων πέντε εμπλεκομένων υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment