PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι NY Times ζητούν να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα


Την ανάγκη να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις επισημαίνουν στο Editorial τους οι NY Times.

Την ανάγκη να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις επισημαίνουν στο Editorial τους οι NY Times. Η Ευρώπη, σημειώνουν, έχει δίκαιο να αναζητά ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας, επώδυνες δομικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο κάνουν λάθος όταν ζητούν επιβολή νέων φόρων και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων που θα επιδεινώσουν την ήδη μεγάλη ύφεση.

«Η αποτροπή της χρεοκοπίας προϋποθέτει επιθετικές μεταρρυθμίσεις αλλά και χώρο για να αναπνεύσει η Ελλάδα ώστε να οδηγηθεί στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη, γράφουν οι NY Times, έχει δίκαιο όταν ζητά ως αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα επώδυνες δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία της πιο ανταγωνιστική και να αποφέρει περισσότερα έσοδα ώστε να αποπληρωθούν τα τεράστια χρέη της χώρας.

Χωρίς αυτή την πίεση, αναφέρουν, η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει την αντίσταση των συνδικάτων, των επαγγελματικών και των εύπορων όλων όσοι έχουν συμφέρον να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Η Ευρώπη όμως, όπως υπογραμμίζουν, κάνει λάθος όταν ταυτόχρονα ζητά από την Ελλάδα να επιβάλει νέους φόρους και μεγάλες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων γεγονός που θα επιμηκύνει και θα επιδεινώσει την ήδη μεγάλη ύφεση.

Αυτό θα καταστήσει αδύνατη την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Οι κινήσεις της ΕΚΤ να ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών δεν επαρκούν. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική και να στραφούν μακριά από την λιτότητα που πνίγει την ανάπτυξη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες ισχυρές οικονομίες όπως η Γερμανία.

Θα πρέπει, τονίζουν, να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Επί δεκαετίες, προσθέτουν, τα κεντρικά κόμματα της Ελλάδας προχωρούσαν σε διεύρυνση της μισθοδοσίας του δημοσίου για να επιβραβεύσουν τους οπαδούς τους και για να κρατήσουν με τεχνητά μέσα χαμηλά την ανεργία.

Αυτή η πρακτική, όπως υπογραμμίζουν, οδήγησε την Ελλάδα σε βαθύ χρέος και τώρα πρέπει να αλλάξει.

Τα μελλοντικά πακέτα διάσωσης, προσθέτουν, πρέπει να δοθούν υπό τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο να εγκρίνονται από το κοινοβούλιο.

Η αποτροπή της χρεοκοπίας, εκτιμά η εφημερίδα, προϋποθέτει επιθετικές μεταρρυθμίσεις αλλά και χώρο για να αναπνεύσει η Ελλάδα ώστε να οδηγηθεί στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment