PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Οι 10 ταινίες που περιμένουμε περισσότερο το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι του 2016 αναμένεται καυτό κινηματογραφικά και σας εξηγούμε το γιατί.

Το καλοκαίρι είναι εποχή κινηματογραφικής διασκέδασης. Γιατί ωραία τα δράματα και οι σινεφίλ ιστορίες, αλλά όταν μπαίνουν οι ζέστες σειρά έχει η διασκέδαση.

Τα καλοκαιρινά blockbuster ορίζουν σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο μια κινηματογραφική χρονιά θεωρείται καλή ή όχι και έχουμε υψηλές προσδοκίες από το καλοκαίρι του 2016.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν πραγματικά ταινίες για όλα τα γούστα και επειδή είμαστε ενθουσιασμένοι στην προοπτική τους, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι περιμένουμε να δούμε, ώστε να σημειώσουμε τις ημερομηνίες που μας ενδιαφέρουν περισσότερο.

«Το κάλεσμα 2»

Ο Τζέιμς Γουάν είναι από τους σκηνοθέτες που έχουμε σε υψηλή εκτίμηση για το μοντέρνο σινεμά τρόμου. Έκανε όνομα στο χώρο με το πρώτο «Saw» και καταξιώθηκε με την επιτυχία του «Insidious» και τώρα του «Conjuring». Η πρώτη ταινία του 2013 είναι μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις mainstream τρόμου των τελευταίων ετών και μέσα από αυτή ξεπήδησε και το franchise της Annabelle, οπότε είναι εντελώς λογικό το ότι φτάσαμε στο σίκουελ. Βρισκόμαστε στα 70s και αυτή τη φορά το ζευγάρι των υπερφυσικών ερευνητών της πρώτης ταινίας (Πάτρικ Γουίλσον και Βέρα Φαρμίγκα) ταξιδεύει σε ένα σπίτι στο βόρειο Λονδίνο  για να βοηθήσει μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά που μεγαλώνει μόνη της με δαιμονικά πνεύματα που την απειλούν. Το trailer είναι πολύ ενδιαφέρον και μας προδιαθέτει για ένα αποτέλεσμα ακόμη πιο τρομακτικό από την πρώτη ταινία. Ο καλός εμπορικός τρόμος μας λείπει, οπότε με χαρά θα βυθιστούμε στην ατμόσφαιρα του Γουάν.

Πότε βγαίνει: 9 Ιουνίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 7/10

«Η συμμορία των μάγων 2»

Μπορεί να μην απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, αλλά το «Now You See Me» αποδείχθηκε ένα από τα guilty pleasure του καλοκαιριού του 2013 σημειώνοντας απρόσμενη επιτυχία και φτάνουμε έτσι στο σίκουελ, ενώ έχει ανακοινωθεί και τρίτη ταινία. Η αλήθεια είναι πως το κοινό πάντα έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τις περιπέτειες μάγων και αν του δώσεις και ένα λαμπερό καστ, δε θέλει και πολύ για να θελήσει να παραμυθιαστεί. Κάπως έτσι λοιπόν οι Τέσσερις Καβαλάρηδες επιστρέφουν (η Λίζι Καπλάν παίρνει τη θέση της Ίσλα Φίσερ λόγω εγκυμοσύνης) για νέες περιπέτειες, με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ να προστίθεται στην εξίσωση. Δεν περιμένουμε κανένα αριστούργημα, αλλά αν σε επίπεδο αγνής διασκέδασης είναι στα επίπεδα της πρώτης ταινίας, τότε θα μείνουμε ικανοποιημένοι. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Λουί Λετεριέ παραδίδει τη σκυτάλη της σκηνοθεσίας στον Τζον Εμ Τσου («G.I. Joe: Αντίποινα»).

Πότε βγαίνει: 9 Ιουνίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 6/10

«Κέντρο ευφυΐας»

Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι εγγύηση αυτή τη στιγμή στο συνδυασμό κωμωδίας με δράση και δεν μπορεί να λείπει από το καλοκαιρινό μας μενού.  Το «Κέντρο ευφυΐας» μοιάζει σαν κάτι που έχουμε ξαναδεί, αλλά που ευχάριστα θα ξαναβλέπαμε για άλλη μια φορά. Ο Κέβιν Χαρτ υποδύεται έναν χαμηλών τόνων λογιστή που ζει μια ήσυχη ζωή, μέχρι να επανασυνδεθεί μέσω Facebook με έναν παλιό του φίλο, στο ρόλο του οποίου συναντάμε τον Τζόνσον και να μπει έτσι ξαφνικά στον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας. Μας αρέσει πολύ το ταίριασμα Τζόνσον-Χαρτ και αναμένουμε μια άκρως διασκεδαστική κωμική περιπέτεια, από αυτές που δε γίνονται πολύ καλά τα τελευταία χρόνια.

Πότε βγαίνει: 13 Ιουνίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 6/10

«Ημέρα ανεξαρτησίας 2»

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η «Ημέρα ανεξαρτησίας» είναι ένα από τα σημαντικότερα blockbuster των 90s, προσγειώνοντας το είδος της επιστημονικής φαντασίας στον πραγματικό κόσμο. Έχουν περάσει ακριβώς είκοσι χρόνια και οι εξωγήινοι του Ρόλαντ Έμεριχ επιστρέφουν για να απειλήσουν τον Λευκό Οίκο, μόνο που αυτή τη φορά δε θα βρουν απέναντί τους τον Γουίλ Σμιθ, ο οποίος ήταν πολύ ακριβός ακόμη και για αυτό το μπάτζετ. Ο Τζεφ Γκόλντμπαλμ πάντως επιστρέφει μαζί με το υπόλοιπο καστ της πρώτης ταινίας, το οποίο πλαισιώνεται από μια νέα φουρνιά ηθοποιών, με τον Λίαμ Χέμσγουορθ και την Μάικα Μονρό («Σε ακολουθεί») να ξεχωρίζουν. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να μην είναι το αναμενόμενο, αλλά η νοσταλγία θα μας οδηγήσει από μόνη της στην αίθουσα.

Πότε βγαίνει: 23 Ιουνίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 6/10

«The BFG»

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ένας εξαιρετικός παραμυθάς, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί σε οσκαρικές απεικονίσεις της αμερικανικής ιστορίας του 19ου και του 20ού αιώνα. Και δεν είναι ότι τα πάει άσχημα σε αυτό το κομμάτι, αλλά μέσα από ιστορίες για μικρούς και μεγάλους τον μάθαμε και έτσι τον προτιμάμε. Φέτος λοιπόν επιστρέφει στα παραμύθια, φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη το «The BFG» (τα αρχικά σημαίνουν Big Friendly Giant, δηλαδή μεγάλος φιλικός γίγαντας) του Ρόαλντ Νταλ, συγγραφέα του «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας. Ένας καλόκαρδος ηλικιωμένος γίγαντας γίνεται φίλος με ένα μικρό κορίτσι και μαζί θα ξεκινήσουν μια απίστευτη περιπέτεια, αντιμετωπίζοντας τους υπόλοιπους γίγαντες που έχουν εισβάλλει στον κόσμο των ανθρώπων και τρώνε παιδιά. Στο σενάριο συναντάμε την Μελίσα Μάθισον που υπέγραψε τον «E.T.», η Disney παρέχει τη σφραγίδα γνησιότητας και το trailer δείχνει φανταστικό. Για να μη μιλήσουμε για τις αποθεωτικές κριτικές από τις Κάννες, όπου και έκανε πρεμιέρα το φιλμ. Ίσως η ταινία που περιμένουμε περισσότερο αυτό το καλοκαίρι.

Πότε βγαίνει: 30 Ιουνίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 10/10

«Ταρζάν»

Μιας και φέτος είδαμε ξανά τις περιπέτειες του Μόγλη στη μεγάλη οθόνη, σειρά έχει άλλος ένας… σταρ της ζούγκλας. Ο λόγος για τον Ταρζάν, με τον ήρωα του Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ να επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη και με μεγάλες βλέψεις. Στο ρόλο του Ταρζάν συναντάμε τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και ως Τζέην την Μάργκοτ Ρόμπι, με τη χημεία των δύο να δείχνει έτοιμη να εκραγεί. Δίπλα τους συναντάμε σημαντικά ονόματα, όπως ο Σάμιουελ Τζάκσον και ο Κρίστοφ Βαλτς και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντέιβιντ Γέιτς, ο οποίος ανέλαβε το franchise του Χάρι Πότερ από το 2007 ως το 2011 και έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να διαχειρίζεται το hype ενός blockbuster, προσφέροντας στο κοινό αυτό που θέλει. Όχι ότι τρελαινόμαστε να δούμε ξανά την ιστορία του Ταρζάν, αλλά είμαστε ανοιχτοί στο να βγει κάτι ενδιαφέρον από εδώ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δε θα ποντάραμε σε αυτή την ταινία.

Πότε βγαίνει: 7 Ιουλίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 5/10

 

«Ice Age: Collision Course»

Έχουν περάσει αισίως 14 χρόνια από την πρώτη ταινία της «Εποχής των παγετώνων», αλλά το franchise φαίνεται πως καλά κρατεί και συνεχίζει να είναι αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Κάπως έτσι λοιπόν, ο Σιντ ο βραδύποδας, ο Μάνι το μαμούθ, ο Ντιέγκο η τίγρης και η παρέα που τους συνοδεύει θα επανέλθουν για την Πέμπτη ταινία της σειράς, με τον γνωστό και αγαπητό σε όλους Σκρατς να βάζει τα υπόλοιπα προϊστορικά ζώα σε μπελάδες, αφού κυνηγώντας το βελανίδι έφτασε… στο διάστημα και κατά λάθος προκάλεσε μια σειρά από συμπαντικά γεγονότα που απειλούν τον πλανήτη. Πλέον ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε από τη σειρά, η οποία αν και δε θα φτάσει ποτέ το επίπεδο της Disney ή της Pixar, θα συνεχίσει να τιμάται από πολύ κόσμο.

Πότε βγαίνει: 14 Ιουλίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 4/10

 

«Star Trek Beyond»

Παρά την ιστορικότητα του ονόματός του, το franchise του «Star Trek» δε βρήκε ποτέ την τεράστια απήχηση που κέρδισε το «Star Wars». Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει κινηματογραφικά και ακόμη και αν οι ταινίες του δε μας ενθουσιάζουν ακριβώς, ο κόσμος συνεχίζει και τις βλέπει. Κάπως έτσι, φτάνουμε στο «Star Trek Beyond» που ίσως και να είναι η πιο ενδιαφέρουσα ταινία αυτής της αναβίωσης. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τζάστιν Λιν που γιγάντωσε το franchise του «Fast and Furious» και εξερευνά με το U.S.S. Enterprise σε νέους προορισμούς, εισάγοντας καινούριες ιστορίες με φρέσκους χαρακτήρες, δίνοντας ένα τέλος στην παρελθοντολαγνεία. Το πλήρωμα του Enterprise επιστρέφει για να ταξιδέψει στην άκρη του γαλαξία, ο Ίντρις Έλμπα αναλαμβάνει ρόλο ενός νέου villain και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι καλό γιατί μας φαίνεται πρωτόγνωρο να είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με μια ταινία «Star Trek.

Πότε βγαίνει: 21 Ιουλίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 8/10

«Ghostbusters»

Και όμως είναι γεγονός. Βρισκόμαστε 32 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση των «Ghostbusters» και μετά από φήμες και ελπίδες των οπαδών έχουμε μπροστά μας μια νέα ταινία. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν επιστρέφουν οι αρχικοί ήρωες, αλλά τη θέση τους παίρνουν γυναίκες. Οι Κρίστεν Γουίγκ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Κέιτ ΜακΚίνον και Λέσλι Τζόουνς είναι οι νέοι κυνηγοί φαντασμάτων και ο Κρις Χέμσγουορθ τις πλαισιώνει ως ο… ρεσεψιονίστ τους. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πολ Φέιγκ που με ταινίες όπως το «Bridesmaids», το «The Heat» και το «Spy» έχει δείξει πως ξέρει πώς να φτιάχνει πραγματικά αστείες κωμωδίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες και φυσικά έχουμε ξετρελαθεί περιμένοντας αυτή την ταινία.

Πότε βγαίνει: 28 Ιουλίου

Βαθμός ανυπομονησίας: 9/10

«Ομάδα αυτοκτονίας»

Από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, το «Suicide Squad» έρχεται για να δώσει στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC Comics αυτό που της έλειπε ως τώρα: χιούμορ. Μια μυστική οργάνωση ελευθερώνει κάποιους επικίνδυνους supervillains με σκοπό να σχηματίσουν μια ομάδα αντιηρώων και με αντάλλαγμα την επιείκεια στην επανεξέταση της ποινής τους να συμμετάσχουν σε αποστολές που κανείς άλλος δεν είναι πρόθυμος να φέρει εις πέρας. Φυσικά αυτοί που ξεχωρίζουν είναι ο Τζάρεντ Λέτο ως Τζόκερ, ο Γουίλ Σμιθ ως Deadshot και η Μάργκοτ Ρόμπι (το φετινό καλοκαίρι της ανήκει) ως Χάρλεϊ Κουίν, στο σημαντικότερο ρόλο της καριέρας της που είναι και ο λόγος που περιμένουμε τόσο πολύ αυτή την ταινία. Η Ρόμπι κλέβει την παράσταση στα trailer και ήδη απέκτησε και δική της ταινία ως Χάρλεϊ Κουίν, φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν προβληθεί και η ταινία. Το «Suicide Squad» θα κλείσει το καλοκαίρι των blockbusters και είναι ακριβώς ό,τι θα χρειαζόμαστε για τη μετάβαση στο φθινόπωρο.

Πότε βγαίνει: 25 Αυγούστου

Βαθμός ανυπομονησίας: 10/10

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Leave a Comment