PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι φοιτητές είχαν «ξεπλύνει» πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ


Μέσα σε έναν χρόνο είχαν «ξεπλύνει» περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν 120 κιλά λευκού θανάτου, με τα οποία ήταν έτοιμοι να γεμίσουν τις καλές πιάτσες της κοκαΐνης στη χώρα μας.

Μέσα σε έναν χρόνο είχαν «ξεπλύνει» περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν 120 κιλά λευκού θανάτου, με τα οποία ήταν έτοιμοι να γεμίσουν τις καλές πιάτσες της κοκαΐνης στη χώρα μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στην Ελλάδα. Η εγκληματική οργάνωση που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία έξι χρόνια στη διακίνηση κόκας από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη, από το 2005 μέχρι και σήμερα ναύλωνε πλοία τα οποία μετέφεραν τεράστια φορτία, ακόμη και στην Ελλάδα.

Οι διωκτικές αρχές όλου του κόσμου έχουν σημάνει συναγερμό προκειμένου να καταφέρουν να βάλουν στο χέρι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν «άκρες» σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, με τη βοήθεια των οποίων κατάφερναν να φορτώνουν κάτω από άκρα μυστικότητα την άσπρη σκόνη στα καράβια που θα περνούσαν τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Μόλις το φορτίο έφτανε στα παράλια της Ισπανίας, το διένειμαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές αρχές είχε θέσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε στενή παρακολούθηση το τεράστιο κύκλωμα. Μάλιστα, είχε καταφέρει να του προκαλέσει μεγάλα πλήγματα, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε εντοπίσει καράβια, τα οποία είχαν ναυλωθεί από την εγκληματική οργάνωση για να μεταφέρουν τόνους κοκαΐνης, τους οποίους και κατέσχεσε.Παρ’ όλα αυτά, οι διακινητές δεν πτοήθηκαν και βρήκαν καινούργια κόλπα, προκειμένου να διακινούν το προϊόν τους, αλλά και να εμφανίζουν ως νόμιμα τα ποσά που εισέπρατταν από την πώληση της κοκαΐνης.

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος αλλά και τα περισσότερα μέλη του είναι Μαυροβούνιοι. Οι «στρατιώτες» παίρνουν εντο [Ντάμιαν Ντούντιτς, 25 ετών.] ολές από τους αρχηγούς τους και διασκορπίζονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να εκτελέσουν τις αποστολές τους.

Οι φοιτητές

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Οπλων και Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, έπειτα από συλλογή πληροφοριών και εντατικές έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό τεσσάρων μελών της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Οι άνδρες των διωκτικών αρχών εισέβαλαν σε δύο πολυτελείς κατοικίες στη Βούλα και πέρασαν χειροπέδες στον 20χρονο Ντούρο Καπετάνοβιτς, τον 25χρονο Ντάμιαν Ντούντιτς, τον 21χρονο Σάσα Σάμαρτζιτς και την 29χρονη Σρντάνα Ντούντιτς.

Και οι τέσσερις ήταν φοιτητές σε πολύ γνωστό εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, ωστόσο έκαναν την… πρακτική τους στις μπίζνες των ναρκωτικών. Οπως αποκαλύφθηκε, η συγκεκριμένη τετράδα είχε σταλεί από τους βαρόνους της κόκας τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας με έναν και μοναδικό σκοπό: είχαν αναλάβει τη νομιμοποίηση των κερδών της οργάνωσης.

Διακινούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω τραπεζών και υπεράκτιων εταιρειών, τοποθετούσαν χρήματα σε τραπεζικές θυρίδες και είχαν προχωρήσει ακόμη και στην αγορά πολυτελών ακινήτων στα νότια προάστια της Αθήνας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις δύο ιδιόκτητες πολυτελείς κατοικίες τους στη Βούλα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκε πλήθος εγγράφων σχετικών με νομιμοποίηση εσόδων, δηλαδή εγγράφων και παραστατικών κίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν κινήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών, καθώς και το ποσό των 65.000 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού ως προϊόντα που προέρχονται [Σρντάνα Ντούντιτς, 29 ετών.] από τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Οι τρεις αρχηγοί και τα 120 κιλά για την Ελλάδα

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και τα ονόματα άλλων τριών ατόμων που αναζητούνται, καθώς φέρονται ως οι αρχηγοί του κυκλώματος και για τα οποία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό οι διωκτικές αρχές σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για τους Ροντ. Ραντούλοβιτς, Γκόραν Σόκοβιτς και Ντάρκο Σάβιτς. Οι ελληνικές αρχές έχουν καταφέρει δύο φορές να εντοπίσουν και να κατασχέσουν ποσότητες κοκαΐνης που προσπάθησε το συγκεκριμένο κύκλωμα να εισάγει στη χώρα μας. Πριν από δύο χρόνια, ύστερα από συνεργασία του ΣΔΟΕ, των Αρχών του Περού και της DEA, κατασχέθηκε ποσότητα 20 κιλών κοκαΐνης που επιχείρησαν τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης να διακινήσουν στη χώρα μας.

Τον περασμένο Μάρτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ποσότητα 100 κιλών κοκαΐνης, την οποία οι βαρόνοι από το Μαυροβούνιο είχαν κρύψει καλά μέσα σε ένα κοντέινερ και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τη «σπρώξουν» στην αγορά.

Στις αρχές του 2009, οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν ποσότητα 215 κιλών κοκαΐνης, ενώ το ίδιο έτος οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ουρουγουάης σε συνεργασία με την DEA κατέσχεσαν περισσότερους από δύο τόνους άσπρης σκόνης στα ανοιχτά Ατλαντικού Ωκεανού, σε πλοίο που είχε ναυλώσει η οργάνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment