PeristeriNews.gr
Editorial

Οι τζιχαντιστές της διπλανής πόρτας είναι εδώ


Ο κόσμος έχει θορυβηθεί από τις συνεχείς και αδυσώπητες επιθέσεις των τζιχαντιστών, που πλέον έχουν αλλάξει σχέδιο δράσης: Αντί για μαζικές επιθέσεις (Παρίσι, Βρυξέλλες), χτυπάνε σε ανύποπτα σημεία, σε όλη την Ευρώπη, ως «μοναχικοί λύκοι».

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο ώρες από τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ από δύο 19χρονους τζιχαντιστές στην πόλη Ρουέν της Γαλλίας. Όλα αυτά, μόλις 2 βδομάδες μετά το φονικό στη Νίκαια, όπου ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μουλέλ, παρέσυρε μέχρι θανάτου τους πολίτες που βρίσκονταν στην Promenade des Anglais για να γιορτάσουν την Εθνική Εορτή της 14ης Ιουλίου. Ο τρόμος δεν σταματά εκεί. Το ISIS απειλεί με νέες επιθέσεις κατά του Δυτικού τόξου, σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον. Την ίδια ώρα η Europol κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς επισημαίνει πως 1800 τζιχαντιστές είναι στην Ευρώπη και περιφέρονται ελεύθεροι.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και που θα είναι η επόμενη επίθεση. Παρ’όλα αυτά, εντύπωση προκαλούν τα τεράστια κενά ασφαλείας από πλευράς Γάλλων στις 2 πρόσφατες επιθέσεις. Ήδη έχουν βγει στη δημοσιότητα τρομερά στοιχεία για την χθεσινή επίθεση στη Νορμανδία. Ο ένας από τους δύο δράστες, ο Αντέλ Κερμίς είχε «ξεγελάσει» τους δικαστές και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ επιτρεπόταν να εξέλθει της κατοικίας του μεταξύ 8.30 και 12.30 καθημερινά. Γείτονας του Κερμίς, μιλώντας στη Le Figaro είπε ότι ο 19χρονος παρουσίαζε «εμφανή σημάδια ψυχικής διαταραχής», προσθέτοντας: «Ήταν τρελός, μιλούσε στον εαυτό του». Φιλικό πρόσωπο του, υποστήριξε ότι μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Μάρτιο «μιλούσε μόνο για τη θρησκεία». Την ίδια ώρα, οι συμμαθητές του τον περιγράφουν «ανόητο», ως άτομο που δεν ήταν καλός στα μαθήματα, ενώ γνώριζαν για τα… πλάνα του να επιτεθεί σε εκκλησίες. Όλα αυτά δεν είχαν γίνει γνωστά στη γαλλική αστυνομία; Απορίες προκαλεί και η έλλειψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης το βράδυ της 14ης Ιουλίου, στη Νίκαια.

Πλέον, η άνοδος της Ακροδεξιάς, δυστυχώς, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε όλη την Ευρώπη. «Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας, και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε. Στη Δύση, όπως στην Ανατολή, οι Χριστιανοί πρέπει να σηκωθούν να αντισταθούν στον ισλαμισμό» κραύγασε χθες η ανιψιά της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, που θα παλέψει, σώμα με σώμα, για το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, με τον Νικολά Σαρκοζί, το 2017. Τα σύνορα των χωρών της ΕΕ δεν είναι πλέον ανοιχτά, έχουν επιβληθεί συνοριακοί έλεγχοι. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να είναι προ των πυλών, ας ελπίσουμε να μην γίνουμε μάρτυρες μιας νέας τυφλής, θρησκευτικής, ισλαμιστικής επίθεσης που θα σοκάρει τον κόσμο…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment