PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 30/3


Δέκα ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, επιστημονική φαντασία, μυστήριο, δράση, τρόμο, ιστορίες ζωής, χιούμορ και ιστορικά γεγονότα.

«Το φάντασμα στο κέλυφος»

Βασισμένη στο εμβληματικό ιαπωνικό manga του Σίρο Μασαμούνε, η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ρούπερτ Σάντερς επιχειρεί να μας προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, μεταφέροντάς μας σε έναν εντυπωσιακό φουτουριστικό hi tech κόσμο, όπου η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη. Με τον Κλιντ Μάνσελ να υπογράφει τη μουσική και τον -βραβευμένο με πέντε Όσκαρ – Σερ Ρίτσαρντ Τέιλορ τα ειδικά εφέ και με πρωταγωνιστές τη Σκάρλετ Γιόχανσον, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ζιλιέτ Μπινός και τους Μάικλ Πιτ, Πιλού Άσμπεκ και Τακέσι Κιτάνο, ένα ιδιότυπο υβριδικό πλάσμα, μία cyborg αστυνομικός που ηγείται μιας επίλεκτης δύναμης, με αποστολή να σταματήσει μια τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων και τους ελέγχει, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της και τον λόγο που τη μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

«Αναζητώντας την αλήθεια»

Το δράμα του Στιούαρτ Χεϊζελντάιν, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Οκτάβια Σπένσερ και τους Σαμ Γουόρθινγκτον, Ράτζα Μίτσελ και Τιμ Μαγκρόου, βασίζεται σε μπεστ σέλερ μυθιστόρημα των New York Times. Ήρωάς του είναι ένας άνδρας, ο οποίος, μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Ακολουθώντας τις οδηγίες μίας μυστηριώδους επιστολής, που τον προτρέπει να πάει σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα βαθιά στην ερημιά του Όρεγκον, συναντά τρεις αινιγματικούς ξένους, μέσω των οποίων μαθαίνει σημαντικές αλήθειες, που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

«Παράνομες ζωές»

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Μάικλ Φασμπέντερ και οι Μπρένταν Γκλίζον, Λίντσεϊ Μάρσαλ, Κίλιαν Σκοτ και Ρόρι Κίνεαρ πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό θρίλερ του Άνταμ Σμιθ, στο οποίο ο γιος μιας διαβόητης οικογένειας παρανόμων βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον σεβασμό για τον πατέρα του και την επιθυμία να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα και τα παιδιά του. Έτσι, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

«Ο επιφανής πολίτης»

Η κωμωδία των Γκαστόν Ντουπράτ και Μαριάνο Κον ήταν η υποψηφιότητα της Αργεντινής για το φετινό Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Με τους Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντέιντι Μπρίεβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν και Νόρα Ναβάς, ένας Αργεντινός συγγραφέας, που ζει στην Ευρώπη και φτάνει στο αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας, περνά μια κρίση έμπνευσης και ηλικίας. Όταν, μετά από 40 σχεδόν χρόνια, επισκέπτεται τη γενέτειρά του, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου της, προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί επίτιμος πολίτης, παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.

«Το δέλεαρ του Διαβόλου»

Στο μεταφυσικό θρίλερ τρόμου του Σον Μπερν, ένας ζωγράφος καταλαμβάνεται από τον Σατανά, όταν μετακομίζει με την οικογένειά του στο σπίτι των ονείρων τους, που αγοράστηκε σε πολύ χαμηλή τιμή, λόγω της σκοτεινής του ιστορίας. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, μόλις εμφανίζεται ο ιδιόρρυθμος γιος της οικογένειας, που έμενε στο σπίτι πριν. Παίζουν οι Ίθαν Έμπρι, Σίρι Άπλμπι, Προυτ Τέιλορ Βινς, Κιάρα Γκλάσκο και Τόνι Αμέντολα.

«Raw»

Η Γαλλίδα σκηνοθέτις Ζουλιά Ντουκουρνό δημιουργεί ένα αιματηρό θρίλερ τρόμου για γερά στομάχια, στο οποίο μία σκληροπυρηνική χορτοφάγος υποβάλλεται, παρά τη θέλησή της, σε ένα τελετουργικό μύησης πρωτοετών στην κτηνιατρική σχολή της, το οποίο συνδυάζει ωμοφαγία και κανιβαλισμό μέσα σε ένα λουτρό αίματος. Και τότε, αντιλαμβάνεται πως μερικά πράγματα καλό είναι να μην τα δοκιμάζεις ποτέ, γιατί μπορεί να εθιστείς. Παίζουν οι Γκαράνς Μαριγιέ, Έλα Ρουμπφ, Ραχάλ Ναΐτ Ουφέγια, Λοράν Λουκάς και Μπουί Λανέρ.

«Σε τέσσερις χρόνους»

Η ιστορία μιας γυναίκας, που αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία της, ξετυλίγεται μέσα από τέσσερις περιόδους της ζωής της – την παιδική ηλικία, την εφηβεία, τη νεότητα και την ενηλικίωση -, στο γαλλικό δράμα του Αρνό ντε Παγιέ, με τους Αντέλ Ενέλ, Αντέλ Εξαρχόπουλος και Τζέμα Άρτερτον. Ένα μικρό κορίτσι που το παιχνίδι της μετατρέπεται σε τραγωδία, μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, μια νεαρή που έχει τάση προς την καταστροφή και μια ενήλικη που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο συναντιούνται, για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

«Δαλιδά»

Η βιογραφική ταινία της Λίζα Αζουέλος – με τους Σβέβα Αλβίτι, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ζαν Πολ Ρουβέ και Νικολά Ντιβοσεγιέ – καταγράφει την επεισοδιακή ζωή και το άδοξο τέλος της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού Δαλιδά. Παρά την τεράστια επαγγελματική της επιτυχία, η προσωπική της ζωή ήταν μια καταστροφή: αποτυχημένες σχέσεις, αυτοκτονίες εραστών και πρώην συζύγων, απόπειρα αυτοκτονίας από την ίδια, το 1967, και, τελικά, αυτοκτονία το 1987.

«Στρουμφάκια: Το χαμένο χωριό»

Τα χαριτωμένα μπλε πλασματάκια ζωντανεύουν ξανά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Κέλι Άσμπερι. Αυτήν τη φορά, ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους – τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη – σε έναν συναρπαστικό αγώνα μέσα στο Απαγορευμένο Δάσος, για να βρουν ένα χαμένο χωριό, πριν το βρει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ.

«Η μεγάλη ουτοπία»

Στο ντοκιμαντέρ του, ο Φώτος Λαμπρινός αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917 – 1934) ενός οράματος για τη δημιουργία του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία του ανθρώπου, το οποίο γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 30/3-5/4

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment