PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 7/12


Οκτώ ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μια πραγματική περιπέτεια επιβίωσης, ένας παράφορος έρωτας, μία σάτιρα για τη δυτική κοινωνία, η τρυφερή ιστορία ενός ορφανού αγοριού, μια επεισοδιακή προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, το κόψιμο ενός αόρατου ψυχολογικού νήματος, η αναζήτηση ενός απατηλού θησαυρού και μία αδιανόητη εκδίκηση ξετυλίγονται.

«Ζούγκλα» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία επιβίωσης, το θρίλερ δράσης, μας μεταφέρει στη Βολιβία των αρχών της δεκαετίας του ’80, όπου ο Ισραηλινός εξερευνητής Γιόσι Γκίνσμπεργκ ξεκινά μια περιήγηση στον Αμαζόνιο, αναζητώντας μια χαμένη φυλή Ινδιάνων. Σύντομα, θα συνειδητοποιήσει πόσο άγρια και αμείλικτη είναι η ζούγκλα.

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μακλίν
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Άλεξ Ράσελ, Τόμας Κρέτσμαν, Λίλι Σάλιβαν, Γιασμίν Κασίμ και Τζόελ Τζάκσον

«Wonder wheel» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Το δράμα, εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’50, στο Κόνι Άιλαντ, όταν η σύζυγος ενός μεσήλικα χειριστή καρουζέλ ερωτεύεται παράφορα έναν ναυαγοσώστη, τον οποίο φλερτάρει παράλληλα και η θετή κόρης της.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Ουίνσλετ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζούνο Τεμπλ και Τζιμ Μπελούσι

«Το τετράγωνο»

Με στόχο την ευημερούσα δυτική κοινωνία και θέτοντας εύστοχα και ανησυχητικά ερωτήματα για την ευθύνη απέναντι στους άλλους, για τις περίφημες ηθικές αξίες που μοιάζουν να υποχωρούν εύκολα και αυθόρμητα και για την κοινωνική ανισότητα, η καυστική κωμωδία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Ένας ευφυής και καταξιωμένος επιμελητής σε ένα Μουσείο σύγχρονης τέχνης επιμελείται μια εγκατάσταση, που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Όμως, αποδεικνύοντας πως, καμιά φορά, είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη, ο ίδιος αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού του και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλουντ
Πρωταγωνιστούν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντομινίκ Γουέστ και Τέρι Νόταρι

«Εγώ, ο Κολοκυθάκης»

Η τρυφερή ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία βασίστηκε στο μυθιστόρημα «Autobiographie d’ une Courgette» του Ζιλ Παρί, ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Ήρωάς της είναι ένα εννιάχρονο αγόρι, που, μετά τον θάνατο της μητέρας του, μεταφέρεται σε ένα ορφανοτροφείο. Παλεύοντας να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον, όχι μόνο μαθαίνει να εμπιστεύεται, αλλά καταφέρνει να βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.

Σκηνοθεσία: Κλοντ Μπαρά

«Mαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Κωμωδία, όπου οι γνωστές πλέον κακές μαμάδες επιστρέφουν. Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι ηρωίδες αποφασίζουν να «επαναστατήσουν» και να απολαύσουν τα Χριστούγεννα, χωρίς το άγχος της προετοιμασίας μιας ιδανικής οικογενειακής γιορτής. Όμως, τα πάντα ανατρέπονται, όταν εμφανίζονται οι δικές τους καταπιεστικές μαμάδες.

Σκηνοθεσία: Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Σούζαν Σάραντον, Τζάστιν Χάρτλει, Κριστίν Μπαράνσκι, Πίτερ Γκάλαχερ και Τζέι Χερνάντεζ

«Νήμα»

Η αφοσίωση μιας γυναίκας στην Αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα, στο ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Ο γιος της κληρονομεί ένα παρελθόν, που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω μεταμορφώνεται σε ψυχολογική αλυσίδα που φυλακίζει τον γιο, ο οποίος πρέπει να αγωνιστεί για τη δική του ελευθερία και να αναζητήσει τη δική του λύτρωση.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη

«O θησαυρός» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Η κωμωδία, βασίζεται σε μια από τις αγαπημένες στιγμές του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, την ταινία του Νίκου Τσιφόρου, «Ο θησαυρός του μακαρίτη» (1959). Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, όπου μια χήρα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα χρέη που της άφησε ο σύζυγός της, διαδίδει πως, στην πανσιόν της, ο μακαρίτης έχει κρύψει έναν θησαυρό. Έτσι, σπεύδουν πολλοί, που, με διάφορες δικαιολογίες, ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης
Πρωταγωνιστούν: Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Φωκάς, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Φαίη Ξυλά, Μιχάλης Μαρίνος, Λευτέρης Ελευθερίου, Σοφία Μουτίδου, Δωροθέα Μερκούρη, Μάγδα Πένσου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Κατερίνα Στικούδη

«Μήδεια»

Σε αυτή την ιστορία αγάπης, προδοσίας και εκδίκησης, ο Ιάσωνας επιστρέφει από την αργοναυτική εκστρατεία κι είναι έτοιμος να παντρευτεί τη Γλαύκη, κόρη του Κρέοντα, εγκαταλείποντας τη σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, Μήδεια, η οποία, εξοργισμένη, καταστρώνει ένα δόλιο σχέδιο εκδίκησης.

Σκηνοθεσία: Πιερ Πάολο Παζολίνι
Πρωταγωνιστούν: Μαρίας Κάλλας, Μάσιμο Τζιρότι, Λορέν Τερζιέφ και Τζουζέπε Τζεντίλε

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 7/12-13/12

Δείτε περισσότερα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment