PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 16/11


Οκτώ ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ένας άνθρωπος γίνεται σύμβολο ελπίδας, δύο αδέλφια μπλέκονται σε μια βίαιη εκδίκηση, κρυμμένες αλήθειες ξεσκεπάζονται περίτεχνα, γνωστοί υπερήρωες ενώνουν τις δυνάμεις τους, η θέση των φυλών στη σημερινή Αμερική αποκαλύπτεται, τα ψάρια βγαίνουν στη στεριά, απελπισμένοι άνθρωποι φλερτάρουν με την αυτοκτονία κι ένα κορίτσι συνετίζει τους γονείς του με εκρηκτικό τρόπο.

«Stronger: Με τη δύναμη της ζωής» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Το βιογραφικό δράμα, αποτυπώνει τη συγκλονιστική αληθινή ιστορία τού Τζεφ Μπάουμαν, ενός συνηθισμένου ανθρώπου που ενέπνευσε την πόλη του, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, όταν έγινε σύμβολο ελπίδας, μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το 2013. Ο 27άχρονος Τζεφ βρέθηκε εκεί, απλά και μόνο για να κερδίσει την καρδιά της πρώην αγαπημένης του, η οποία έπαιρνε μέρος στον Μαραθώνιο. Η έκρηξη τον βρήκε να την περιμένει στη γραμμή του τερματισμού, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Όταν συνήλθε στο νοσοκομείο, βοήθησε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αναγνωρίζοντας έναν από τους βομβιστές, αλλά η δική του προσωπική μάχη μόλις άρχιζε.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τατιάνα Μασλάνι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρίτσαρντ Λέιν Τζούνιορ, Νέιτ Ρίτσμαν και Λένι Κλαρκ

«Αρδέννες»

Μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης, ματαιότητας και συνεχών ανατροπών, το οποίο απέσπασε οκτώ βραβεία Ensors από τη Βέλγικη Ακαδημία Κινηματογράφου και ήταν η επίσημη πρόταση του Βελγίου για το φετινό Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Δύο αδέλφια ξανασμίγουν μετά την τετραετή φυλάκιση του ενός για μια ληστεία που έκαναν μαζί και την απόφαση του άλλου που έμεινε πίσω να ακολουθήσει πλέον τον ίσιο δρόμο. Καθώς δυσάρεστες αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους.

Σκηνοθεσία: Ρόπιν Προντ
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Γιάνσενς, Γιερόεν Πέρσεβαλ, Βέρλε Μπέτενς, Γιαν Μπίζβοετ και Βιβιάν ντε Μουίντσκ

«Justice league» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την «Justice League», την πιο δημοφιλή και διαχρονική ομάδα υπερηρώων του DC Universe, την οποία συνθέτουν οι Σούπερμαν, Μπάτμαν, Γουόντερ Γούμαν, Φλας, Σάιμποργκ και Άκουαμαν, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν έναν πολύ επικίνδυνο εχθρό. Το σενάριο υπογράφει ο -βραβευμένος με Όσκαρ- Κρις Τέριο.

Σκηνοθεσία: Ζακ Σνάιντερ
Πρωταγωνιστούν: Τζάρεντ Λέτο, Γκαλ Γκαντότ, Μπεν Άφλεκ, Άμπερ Χερντ, Έιμι Άνταμς, Χένρι Καβίλ, Τζέισον Μομόα, Τζέσε Άιζεμπεργκ, Έζρα Μίλερ, Νταϊάν Λέιν, Τζέρεμι Άιρονς, Τζ. Κ. Σίμονς και Γουίλεμ Νταφόε

«Happy end»

Το δράμα, διεισδύει στα μυστικά μιας εύπορης γαλλικής οικογένειας, τα μέλη της οποίας παίζουν ένα επικίνδυνο κρυφτό μεταξύ τους. Καθώς οι αλήθειες αρχίζουν να ξεσκεπάζονται, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ένα υπόγειο δίκτυο απόγνωσης και αλλοτρίωσης, που απλώνει τις ρίζες του από τη μια γενιά στην άλλη. Δεν ζητάει συμπάθεια για τους ήρωές του και δεν χαρίζει την ανακούφιση ενός ικανοποιητικού τέλους. Μόνο για ένα πράγμα θέλει να μας βεβαιώσει: Όποιος πιστεύει στα χάπι εντ σε αυτήν τη ζωή, ας είναι έτοιμος να εκπλαγεί δυσάρεστα.

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χάνεκε
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τόμπι Τζόουνς, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κάσοβιτς, Φαντέν Αρντέν και Φραντζ Ρογκόφσκι

«Επικίνδυνες ψαρικές αποστολές» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Συμπαραγωγή Κίνας και Μαλαισίας, η κωμωδία κινουμένων σχεδίων βγάζει τα ψάρια στη στεριά, μέσα από την ιστορία ενός καρχαρία, ο οποίος, όταν ανακαλύπτει ανθρώπους λαθροκυνηγούς να κλέβουν αυγά από τον ύφαλό του, εγκαταλείπει τη θάλασσα, για να τα διασώσει. Έτσι, μπαίνει στον επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων και αγωνίζεται να σώσει την οικογένειά του.

Σκηνοθεσία: Άουν Χόε Γκο

«Δεν είμαι ο νέγρος σου»

Το ντοκιμαντέρ, ακολουθεί την πορεία των φυλών στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ 2017 και απέσπασε το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ σε επτά ακόμα Φεστιβάλ. Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουιν, από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου, «Remember this house», που έμεινε ημιτελές, η ταινία μιλάει για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα, Μάλκομ Χ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύοντας το πώς η εικόνα και η πραγματικότητα των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.

Σκηνοθεσία: Ραούλ Πεκ
Αφηγητής: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

«Lines»

Το δράμα, αποτελεί μια κραυγή για την Ελλάδα που πεθαίνει, παίρνοντας αφορμή από τις αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας την περίοδο της κρίσης. Επτά συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση, οι οποίοι φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας, και ο τηλεφωνητής ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής» συνθέτουν ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος
Πρωταγωνιστούν: Θεμιστοκλής Πάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Θόδωρος Κατσαφάδος και Τάσος Νούσιας

«Ανεμιστήρας»

Η ταινία εκτυλίσσεται στη Δραπετσώνα, όπου ζει ένα ζευγάρι με την 11χρονη κόρη του. Όλα ξεκινούν, όταν η μικρή εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στους γονείς της με μια χειροβομβίδα στα χέρια, διακόπτοντας έναν από τους συνεχείς καυγάδες τους. Καθώς την απασφαλίζει, γίνεται ο «σκηνοθέτης» της οικογενειακής τους ζωής, εξαναγκάζοντάς τους, υπό την απειλή της έκρηξης, να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο μέσα από τη δική της οπτική, σε ένα σκληρό παιχνίδι εναλλαγής ρόλων μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος
Πρωταγωνιστούν: Δανάη Ανδρουλάκη, Γιώργος Βαλαής, Ειρήνη Δράκου και Ρηνιώ Κυριαζή

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 16/11-22/11

Δείτε περισσότερα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment