PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 23/2


Πέντε νέες ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη. Ένα ανεπιτυχές σχέδιο, μία ευφυέστατη απάτη, μια μη αποδεκτή αντικατάσταση, η άγνωστη ιστορία κάποιων αφανών ηρωίδων και η αληθινή ιστορία της ίδρυσης του κολοσσού του γρήγορου φαγητού ξετυλίγονται στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Κωδικός 999»

Μία ομάδα εγκληματιών και διεφθαρμένων αστυνομικών σχεδιάζει τη δολοφονία ενός αστυνομικού, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει μία μεγάλη ληστεία. Με καθυστέρηση δύο ετών έρχεται στις αίθουσες η ταινία του Τζον Χιλκόουτ, ίσως και λόγω της υποψηφιότητας για Όσκαρ (για το Manchester By the Sea) του Κέισι Άφλεκ. Παρά τα μεγάλα ονόματα στο καστ (Άφλεκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τσιγουέτελ Ετζίοφορ, Γούντι Χάρελσον, Νόρμαν Ρίντους), η ταινία διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να την κάνουν ενδιαφέρουσα, αλλά δεν καταφέρνει να αποτελέσει ένα συνεκτικό σύνολο που θα μπορούσε να ανανεώσει το είδος του crime movie.

Σκηνοθεσία: Τζον Χιλκόουτ
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τσιγουέτελ Ετζίοφορ, Γούντι Χάρελσον, Νόρμαν Ρίντους

«Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα»

Μια απίστευτη αληθινή ιστορία αφηγείται η ταινία του Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Το Μικρό Νησί). Μια ιστορία απάτης, σκανδάλου και προδοσίας που συγκλόνισε την Ισπανία. Ο Φρανσίσκο Παέζα, πρώην κατάσκοπος και επιχειρηματίες καλείται να βοηθήσει τον πρώην ισχυρό άνδρα της ισπανικής Αστυνομίας, Λουίς Ρολντάν, ο οποίος του ζητά να τον βοηθήσει να κρύψει 12 εκατομμύρια πεσέτες που έκλεψε από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Γρήγοροι ρυθμοί, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείες από τους Εδουάρδο Φερνάντες και Χοσέ Κορονάδο.

Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Πρωταγωνιστούν: Εδουάρδo Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Μάρτα Ετούρα και Κάρλος Σάντος

«Γιατρός στο χωριό»

Ο Φρανσουά Κλουζέ ερμηνεύει τον γιατρό σε μία μικρή πόλη, ο οποίος έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του σε όποιον τον χρειάζεται. Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια, αρνείται να τη δεχτεί. Μέχρι που στην πόρτα του θα βρεθεί η Ναταλί, η οποία θα κληθεί να εργαστεί ως βοηθός του. Γλυκόπικρη γαλλική ταινία που σε στιγμές θα σας θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Σε στιγμές θα συγκινήσει τον θεατή και σε άλλες θα φέρει χαμόγελο στα χείλη του. Ενισχύεται από την «μετρημένη» ερμηνεία του Φρανσουά Κλουζέ.

Σκηνοθεσία: Τόμας Λίλτι
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Μαριάν Ντενικούρ

«Αφανείς ηρωίδες»

Άλλη μια πραγματική ιστορία που μεταφέρεται στο σινεμά. Η ταινία αφηγείται την πορεία τριών Αφροαμερικανίδων επιστημόνων στην NASA, σε μία εποχή που οι αποκλεισμοί των Αφροαμερικανών καλά κρατούσαν στις ΗΠΑ. Αξιοπρεπής βιογραφική ταινία που δίνει έμφαση στον αγώνα των γυναικών αυτών και στα εμπόδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Ενδιαφέρουσες ερμηνείες από την πρωταγωνιστική τριάδα (Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μόνα), με την υποψήφια για Όσκαρ Σπένσερ να ξεχωρίζει.

Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι
Πρωταγωνιστούν: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μόνα, Κέβιν Κόστνερ

«Ο ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας»

Τρίτη πραγματική ιστορία της εβδομάδας. Τη δεκαετία του 1950 ένας πωλητής, ο Ρέι Κροκ, βρίσκεται μπροστά σε μία εξαιρετική ιδέα: ένα εστιατόριο φαστ φουντ που έχουν φτιάξει τα αδέλφια Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ. Το ενδιαφέρον του για συνεργασία θα οδηγήσει αρχικά σε ένα franchise, στη συνέχεια στον αποκλεισμό των δύο αδελφών από την εταιρεία και τελικά στο χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας που έγινε συνώνυμο της αμερικανικής επιχειρηματικής λογικής. Παρά τα «βέλη» που ρίχνει ο Τζον Λι Χάνκοκ στην ισοπεδωτική λογική του χρήματος και της επιχειρηματικής επιθετικότητας, από την ταινία του λείπει η ειρωνεία και η ακόμα πιο σκληρή κριτική. Τελικά το Founder μοιάζει μια ταινία που επικρίνει μόνο έναν άνθρωπο και όχι ένα ολόκληρο σύστημα.

Σκηνοθεσία: Τζον Λι Χάνκοκ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κίτον, Νικ Όφερμαν, Λόρα Ντερν, Πάτρικ Γουίλσον

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 23/2-1/3

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment