PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 19/10


Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με δέκα νέες ταινίες να κυκλοφορούν στις αίθουσες. Απρόσκλητοι επισκέπτες, ασυνείδητοι γονείς, λυτρωτικές ψευδαισθήσεις, συγκινητικές και ιδιότυπες φιλίες, ριψοκίνδυνοι πυροσβέστες, γλυκόπικρες αναθεωρήσεις, τρομερές φυσικές καταστροφές, αξιολάτρευτη διαφορετικότητα, ακαθόριστες σχέσεις και τραγικές ιστορικές μνήμες.

«Μητέρα!» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Ένα ζευγάρι ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο τεράστιο απομονωμένο σπίτι του, μέχρι τη στιγμή που ένα άλλο παράξενο ζευγάρι εμφανίζεται αναπάντεχα, στο τρομακτικό ψυχολογικό θρίλερ. Και τότε, ξεκινά ο εφιάλτης. Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος σχηματίζουν τις λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» και, καθώς το τέλος πλησιάζει, η αλληγορία αρχίζει να κυριαρχεί και ανασχηματίζονται οι έννοιες της αγάπης, της αφοσίωσης και της θυσίας.

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις, Μισέλ Φάιφερ, Ντόμναλ Γκλίσον, Μπράιαν Γκλίσον, Κρίστεν Γουίγκ και Στίβεν Μακχέιτι

«Χωρίς αγάπη»

Κάνοντας σκληρή κριτική σε μια αδιάφορη και διεφθαρμένη κοινωνία, όπου υπάρχει ελάχιστος χώρος για αγάπη, το σκοτεινό και ψυχρό θρίλερ απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Ένα ντροπαλό δωδεκάχρονο αγόρι νιώθει βαθιά δυστυχία, αφού οι χωρισμένοι γονείς του δεν το θέλουν στις νέες ζωές που έχουν φτιάξει και προσπαθούν να το φορτώσουν ο ένας στον άλλον. Κατά τη διάρκεια ενός βίαιου τσακωμού τους, το παιδί εξαφανίζεται. Η αναζήτησή του, αντί να τους ενώσει, τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ
Πρωταγωνιστούν: Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν και Ματβέι Νοβίκοφ

«Onirica – Field of dogs»

Ο Πολωνός σκηνοθέτης επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της «Θείας κωμωδίας» του Δάντη, δημιουργώντας ένα ποιητικό δράμα για την απώλεια. Ήρωάς του είναι ένας πολλά υποσχόμενος καθηγητής λογοτεχνίας, που, μετά την επιβίωσή του από ένα δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν η αγαπημένη του και ο καλύτερός του φίλος, αρχίζει να έχει ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την «Αποκάλυψη». Έτσι, ζει μια παράλληλη ζωή, σε μια ονειρική διάσταση, γεμάτη από περίεργα οράματα και εικόνες του Δάντη, αφού, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επικοινωνεί με τους αγαπημένους του.

Σκηνοθεσία: Λεχ Ματζέφσκι
Πρωταγωνιστούν: Μίκαλ Τάταρεκ, Ελζμπιέτα Οκούπσκα, Γιασέντι Γιεντούσικ, Καρολίνα Κόρτα, Γιαν Βάρτακ, Ζίμον Μπούτζικ, Άννα Μελτσάρεκ και Καρολίνα Βαρντίν.

«Η τελευταία πινελιά» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Η βιογραφική ταινία, αφηγείται την ιστορία της συγκινητικής και ιδιότυπης φιλίας μεταξύ του Αμερικανού συγγραφέα και θιασώτη της τέχνης, Τζέιμς Λορντ, και του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου και γλύπτη, Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Όλα ξεκίνησαν, όταν, μετά τη διαβεβαίωση του Τζιακομέτι ότι θα χρειαστεί μόνο λίγες ημέρες, για να του φτιάξει το πορτρέτο, ο Λορντ δέχτηκε να του ποζάρει. Όμως, η διαδικασία κυλούσε τόσο αργά, που άρχισε να αναρωτιέται για το πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Τούτσι
Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας και τους Άρμι Χάμερ, Κλεμάνς Ποεσί και Τζέιμς Λορντ

«Ριψοκίνδυνοι άνδρες»

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, το βιογραφικό δράμα, καταγράφει τον αγώνα μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστών, που, μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσει ανθρώπους, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφερε να μετατραπεί στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζεφ Μπρίτζες, Τζένιφερ Κόνελι, Τζος Μπρόλιν, Μάιλς Τέλερ και Τέιλορ Κιτς

«Χειρότερα δεν γίνεται» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Στη γλυκόπικρη κωμωδία, ένας επιτυχημένος επαγγελματίας κι ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ο οποίος δεν είναι ικανοποιημένος από τη ζωή του, συγκρίνοντας τη με τις πλούσιες και λαμπερές ζωές κάποιων παλιών του φίλων, συνοδεύει τον γιο του σε ένα ταξίδι που αφορά στις σπουδές του. Όταν οι καταστάσεις τον φέρνουν ξανά σε επαφή με εκείνους, καταλαβαίνει ότι, τελικά, οι ζωές των άλλων μπορεί να μην είναι και τόσο ιδανικές. Παίζουν οι .

Σκηνοθεσία: Μάικ Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Στίλερ, Μάικλ Σιν, Όστιν Έιμπραμς, Λιουκ Γουίλσον, Τζιμέιν Κλέμεντ, Τζένα Φίσερ και Μάικ Γουάιτ

«Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Γεμάτη εντυπωσιακά εφέ, η περιπέτεια καταστροφής προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση. Μετά από μια σειρά τρομερών φυσικών καταστροφών, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων, για να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Όμως, κάτι πηγαίνει στραβά και το σύστημα που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, αρχίζει να της επιτίθεται.

Σκηνοθεσία: Ντιν Ντέβλιν
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Κάθριν Γουίνικ, Άντι Γκαρσία, Εντ Χάρις, Στέρλινγκ Τζέρινς και Άμρ Γουέικεντ

«Γοριλομπελάδες» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Η ισπανική κωμωδία κινουμένων σχεδίων είναι ένας ύμνος για τη διαφορετικότητα και τη φιλία. Ήρωάς της είναι ο γλυκύτατος Νιφάδας, ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν, όμως οι άλλοι γορίλες του κήπου τον απορρίπτουν, λόγω της διαφορετικότητάς του. Έτσι, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα, για να πάψει να είναι διαφορετικός, πράγμα που τον φέρνει αντιμέτωπο με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες.

Σκηνοθεσία: Αντρέ Σαέρ

«Όντως φιλιούνται;»

Η αισθηματική κομεντί, μιλάει με χιούμορ και κατανόηση για τη σημερινή γενιά των τριαντάρηδων. Λίγο πριν τα τριάντα τους, ο Ντάνυ και η Στέλλα ανήκουν σε μία γενιά, που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Εκείνος νιώθει πως είναι πολύ καλός γι’ αυτόν τον κόσμο. Εκείνη πιστεύει πως ο κόσμος δεν είναι αρκετά καλός γι’ αυτήν. Το ερώτημα είναι αν ο ένας είναι καλός για τον άλλον.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κορρές
Πρωταγωνιστούν: Θανάση Πετρόπουλο, Ηρώ – Ελένη Μπέζου, Όμηρο Πουλάκη, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, The Boy, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Ζησούδη και Τζωρτζίνα Λιώση

«Μνήμες»

Μέσα από ανεκτίμητα και πρωτοπαρουσιαζόμενα «ντοκουμέντα» τολμηρών και πρωτοπόρων οπερατέρ, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την αβάσταχτη τραγικότητα μιας από τις κρισιμότερες περιόδους του νεότερου ελληνισμού: Δικτατορία Μεταξά – Έπος του ’40 και μεγαλείο Εθνικής Αντίστασης – Εμφύλιος σπαραγμός. Με την ιστορία να παίζει ένα από τα πιο ύπουλα παιχνίδια της, με εναλλαγές μοναδικού μεγαλείου και ανείπωτης τραγωδίας, καθώς η Ελλάδα, που έσερνε τον χορό ψηλά με τους αντάρτες, βυθίστηκε στην εφιαλτική δίνη του Εμφυλίου και στον μετεμφυλιακό ζόφο.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καβουκίδης

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 19/10-25/10

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment