PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/10


Επτά νέες ταινίες με παγκοσμίως επιτυχημένα μυθιστορήματα, αληθινές ιστορίες και εικόνες σύγχρονης πραγματικότητας μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

 

«Ο χιονάνθρωπος» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

 

Ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ, το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Τζο Νέσμπο μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητεί τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο, ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της τυλιγμένο στο λαιμό του. Ένας κατά συρροή δολοφόνος παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής και ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, πριν εμφανιστεί ένας ακόμα χιονάνθρωπος.

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον
Πρωταγωνιστούν: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μάικλ Φασμπέντερ, Κλοέ Σεβινί, Τζ. Κ. Σίμονς, Βαλ Κίλμερ, Τζέιμι Κλέιτον, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Τζέιμς Ντ’Αρσί και Τόμπι Τζόουνς

 

«Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ»

Βραβευμένη βιογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων. Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει την τελευταία επιστολή του αδερφού του Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου.

Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλσμαν

 

«Η μεγάλη υπόσχεση» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

 

Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το ιστορικό δράμα, μας μεταφέρει στα τέλη του 1914. Ένας σπουδαστής ιατρικής ερωτεύεται μια όμορφη δασκάλα χορού, όταν έρχονται κοντά, λόγω της αρμένικης καταγωγής τους. Η σύγκρουσή του με τον σύντροφό της, έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων, είναι αναπόφευκτη. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, οι τρεις τους πρέπει να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Σκηνοθεσία: Τέρι Τζορτζ
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ Λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Σορέ Αγκντάσλου και Ζαν Ρενό

 

«Η άλλη όψη της ελπίδας»

 

Η δραματική κομεντί απέσπασε την Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και το Grand Prix της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Ένας Σύρος μετανάστης καταφθάνει στη Φινλανδία και βρίσκει δουλειά στο εστιατόριο ενός πρώην επιχειρηματία, που άφησε τη γυναίκα του και την εταιρεία του, για να ακολουθήσει το όνειρό του. Αυτοί οι δύο άντρες, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για διαφορετικούς λόγους, αλλάζουν μαζί τις ζωές τους. Για μια στιγμή, η ζωή δείχνει την πιο φωτεινή πλευρά της, αλλά, σύντομα, η μοίρα παρεμβαίνει, οδηγώντας σε ένα ανοιχτό τέλος…

Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι
Πρωταγωνιστούν: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ίλκα Κοϊβούλα και Νούπου Κόϊβου

 

«Εκδικητής»

Το θρίλερ δράσης βασίζεται στο – δημοσιευμένο, το 1992 – μυθιστόρημα «The chinaman» του συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, Στίβεν Λέδερ. Το κρυμμένο παρελθόν ενός ταπεινού Κινέζου επιχειρηματία που ζει στο Λονδίνο βγαίνει στην επιφάνεια, όταν η έφηβη κόρη του δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα. Ψάχνοντας με μανία την ταυτότητα των τρομοκρατών, συγκρούεται με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου, ίσως, κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ
Πρωταγωνιστούν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι και Τσάρλι Μέρφι

 

«Η Μάχη των Φύλων»

Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις του 1973 ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και τον πρώην πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Μπόμπι Ριγκς -που έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Φύλων κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή οπτικοποιημένα αθλητικά events όλων των εποχών- ζωντανεύει στη βιογραφική αθλητική κωμωδία. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέιτον και Βαλερί Φάρις
Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Ελίζαμπεθ Σου, Άντρια Ράιζμπορο, Σάρα Σίλβερμαν και Κρις Πάρνελ

 

«Under the sun»

Η ζωή και το όνειρο στη Βόρεια Κορέα αποτυπώνονται στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, μέσα από μια συνηθισμένη οικογένεια της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας. Έχοντας εξασφαλίσει άδεια γυρισμάτων από το κράτος της Βόρειας Κορέας, η ταινία αποκαλύπτει τη φαινομενικά αψεγάδιαστη ζωή και, συγκεκριμένα, εστιάζει στην πορεία ένταξης ενός κοριτσιού, μέσα από την «εξιδανίκευση» των πάντων, στην ιδανική ζωή, την ιδανική εργασία, την ιδανική χώρα. Τελικός σκοπός, να καταφέρει η ηρωίδα να γίνει μέλος μιας «ιδανικής» κοινωνίας. Η κάμερα καταγράφει τη γενικότερη εικόνα μιας χώρας, που βρίσκεται «κάτω από την αιωνιότητα του ήλιου», ο οποίος είναι και σύμβολο του ηγέτη της.

Σκηνοθεσία: Βιτάλι Μάνσκι

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 12/10-18/10

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment