PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 5/10


Πολλές είναι οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας, με εννιά ταινίες μπαίνει ο Οκτώβριος. Πολλή φαντασία, δράση, κοινωνικά θέματα, ιστορίες ζωής, καταχθόνια σχέδια, περιπέτειες έρωτα και φιλίας και ασυνήθιστες εμπειρίες.

«Blade Runner 2049»

Η θρυλική νεο – νουάρ ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982, «Blade Runner», που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας «Το ηλεκτρικό πρόβατο» του Φίλιπ Κ. Ντικ, επιστρέφει μέσα από το σίκουελ. Τρεις δεκαετίες μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος Blade Runner, ο αστυνομικός Κ, ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό, που μπορεί να οδηγήσει στο απόλυτο χάος ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία. Αυτό τον οδηγεί στην αναζήτηση ενός άλλου Blade Runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Μακένζι Ντέιβις, Μπαρκχάντ Αμπντί, Κάρλα Τζούρι και Σίλβια Χεκς

«Η λιακάδα μέσα μου»

Στη γαλλική αισθηματική κομεντί, μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα, που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Καθώς το χάσμα μεταξύ αυτού που αναζητεί και των αντρών που παρουσιάζονται στη ζωή της μεγαλώνει όλο και περισσότερο, οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση εναλλάσσονται διαρκώς.

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί
Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Ξαβιέ Μποβουά, Φιλίπ Κατρίν, Τζοσιάν Μπαλασκό, Σαντρίν Ντιμά, Νικολά Ντιβοσέλ, Μπρουνό Πονταλίντ, Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι, Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Πολ Μπλεν

«Μια φανταστική γυναίκα»

Αφηγούμενο την ιστορία του αγώνα μιας τρανσέξουαλ για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της, το δράμα απέσπασε την Αργυρή Άρκτο καλύτερου σεναρίου, Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής και το βραβείο Teddy στο 67ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Μια 27άχρονη σερβιτόρα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και ένας 20 χρόνια μεγαλύτερός της επιχειρηματίας είναι πολύ ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Όμως, ο αιφνίδιος θάνατός του τη φέρνει αντιμέτωπη όχι μόνο με την άρνηση της οικογένειάς του να τη συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και με την καχυποψία για τις συνθήκες του θανάτου του.

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν: Φραντσίσκο Ρέγιες και Λουίς Νιέκο

«Η λεπίδα του αθάνατου»

Η ιαπωνική αυτή περιπέτεια φαντασίας αποτελεί την 100ή ταινία του σκηνοθέτη. Ήρωάς της είναι ένας αριστοτέχνης σαμουράι, ο οποίος κουβαλάει τη βαριά κατάρα της αθανασίας. Με τον άγριο φόνο της αδερφής του να στοιχειώνει το μυαλό του, γνωρίζει πως θα πάρει πίσω την ψυχή του, μόνο αν πολεμήσει το κακό. Η υπόσχεσή του να βοηθήσει ένα κορίτσι να εκδικηθεί για τη δολοφονία των γονιών της θα τον αλλάξει, με τρόπους που δεν μπορεί καν να φανταστεί.

Σκηνοθεσία: Τακάσι Μίικε
Πρωταγωνιστούν: Τακούγια Κιμούρα, Χάνα Σουγκισάκι, Σότα Φουκούσι, Χαγιάτο Ιτσιχάρα, Έρικα Τόντα και Καζούκι Κιταμούρα

«Επαναστάτης στη σίκαλη»

Μέσα από μια αποκαλυπτική ματιά στις εμπειρίες που διαμόρφωσαν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους, αμφιλεγόμενους και αινιγματικούς συγγραφείς της εποχής μας, το βιογραφικό δράμα μας ξεναγεί στον κόσμο του θρυλικού Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη των μέσων του 20ού αιώνα, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Αμερικανό συγγραφέα, την εποχή που, ενόσω προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλα αυτά τον ωθούν στη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο φύλακας στη Σίκαλη», που τον έκανε διάσημο – αλλά και διαβόητο – εν μία νυκτί, με αποτέλεσμα την απόσυρσή του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Ντάνι Στρονγκ
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι, Ζόι Ντόιτς και Σάρα Πόλσον

«Wild mouse»

Αιχμηρή κωμωδία, που σατιρίζει τα προβλήματα της σύγχρονης αστικής τάξης. Ένας καταξιωμένος μουσικοκριτικός, ο οποίος απολύθηκε από την εφημερίδα, όπου έγραφε για δεκαετίες. Η μέχρι τότε ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του εκτροχιάζεται, όταν καταστρώνει την εκδίκησή του και αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή τα καταχθόνια σχέδιά του.

Σκηνοθεσία: Γιόζεφ Χάντερ
Πρωταγωνιστούν: Γιόζεφ Χάντερ, Πία Χίρζεγκερ, Γιοργκ Χάρτμαν, Γκεόργκ Φρίντριχ, Ντένις Μοσκίτο, Κρίνα Σέμτσιουτς και Νόρα Βαλντστάτεν

«Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών»

Στο θρίλερ δράσης, μία ομάδα Navy Seals, που βρίσκεται σε αποστολή στην εμπόλεμη Ευρώπη, ανακαλύπτει στον βυθό μίας λίμνης της Βοσνίας έναν θησαυρό χρυσού, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ντόπιους, τα μέλη της ομάδας αυτομολούν και καταστρώνουν μία ληστεία, ώστε να ανακτήσουν τον χρυσό και να τον επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Κουέιλ
Πρωταγωνιστούν: Τζ. Κ. Σίμονς, Σίλβια Χεκς, Σάλιβαν Στάπλετον, Γιούεν Μπρέμνερ, Ντιμίτρι Λεονάιντας, Τσάρλι Μπιούλι και Τζόσουα Χένρι

«Στο κέντρο του κύκλου»

Σε μια κινηματογραφική καταγραφή της δύναμης του θεάτρου πάνω στον ηθοποιό, την ψυχή και τον άνθρωπο, το ντοκιμαντέρ καταγράφει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τριών χαρακτήρων, ενός καθηγητή στατιστικής, ενός διανομέα ηλεκτρονικών ειδών και ενός οικοδόμου, οι οποίοι μιλούν για κάποιες ασυνήθιστες εμπειρίες που είχαν, ενώ έπαιζαν σαν ηθοποιοί σε ένα θεατρικό έργο της ομάδας Ρόδα.

Σκηνοθεσία: Ορφέας Περετζής

«My little pony: Η ταινία»

Στην κωμωδία φαντασίας κινουμένων σχεδίων, μια σκοτεινή μαγική δύναμη απειλεί την Ponyville. Τα μικρά πόνι ξεκινούν ένα αξέχαστο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου γνωρίζουν νέους φίλους και ζουν συναρπαστικές περιπέτειες, στην προσπάθειά τους να σώσουν την πόλη τους με τη δύναμη της φιλίας.

Σκηνοθεσία: Τζέισον Τάισεν

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 5/10-11/10

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment