PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 21/9


Πλούσια είναι αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα, με οκτώ καινούργιες ταινίες και δύο αξιόλογες επανεκδόσεις, γεμάτες περιπέτεια, δράση, φαντασία, κοινωνικά θέματα, τρόμο, χιούμορ και αντισυμβατικές αλληγορίες.

«Ομίχλη τον Αύγουστο»

Βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Ντόμες, το γερμανικό πολεμικό δράμα αφηγείται την αληθινή ιστορία του 13χρονου Έρνστ Λόσα, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκει την αγάπη και τη φροντίδα στις νοσοκόμες και τα παιδιά του ιδρύματος, όπου κρατείται. Όμως, δεν αργεί να ανακαλύψει ότι, πίσω από την ωραία βιτρίνα, κρύβεται ένα θανάσιμο μυστικό.

Σκηνοθεσία: Κάι Βέσελ
Πρωταγωνιστούν: Ίβο Πιέτζκερ και Σεμπάστιαν Κοχ

«Στο τέλος του τούνελ»

Στο ισπανικό αστυνομικό θρίλερ, ένας ανάπηρος και μόνος άνδρας νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού του σε μια εξωτική χορεύτρια και την εξάχρονη κόρη της. Καθώς η άβολη συνύπαρξή τους εξελίσσεται σε φιλία και ερωτικό ενδιαφέρον, ανακαλύπτει ότι η κοπέλα προσπαθεί να τον αποπλανήσει για άλλο λόγο.

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Γκράντε
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Σμπαράλια, Πάμπλο Εκάρι, Κλάρα Λάγκο και Φεντερίκο Λούπι

«Kingsman: Ο χρυσός κύκλος»

Η ανεξάρτητη διεθνής υπηρεσία πληροφοριών, που φροντίζει να κρατά τον κόσμο ασφαλή, επιστρέφει μέσα από την ταινία δράσης, που βασίζεται στο κόμικ «The secret service» των Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Aυτή τη φορά, ο κόσμος βρίσκεται σε ομηρία, και οι πράκτορες της υπηρεσίας έρχονται αντιμέτωποι με έναν μυστηριώδη Οργανισμό κατασκοπίας.

Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Χάλι Μπέρι, Τζεφ Μπρίτζες, Τάρον Έγκερτον, Μαρκ Στρονγκ, Έλτον Τζον και Τσάνινγκ Τάτουμ

«Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω»

Στην πρώτη της ταινία, η Αλγερινογαλλίδα ηθοποιός και δραματουργός Ραϊανά μεταφέρει στον κινηματογράφο το ομότιτλο θεατρικό της έργο, σχολιάζοντας τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ. H ταινία – συμπαραγωγή Γαλλίας, Ελλάδας και Αλγερίας και γυρισμένη στο Μπέη Χαμάμ της Θεσσαλονίκης – μας μεταφέρει στην Αλγερία του 1995, όπου η μασέρ ενός χαμάμ, δυσκολεύεται να διατηρήσει την τάξη στον κλειστό αυτόν χώρο, καθώς ο αδελφός μιας 16άχρονης εγκύου απαιτεί να καθαρίσει την τιμή του με αίμα.

Σκηνοθεσία: Ραϊανά Ομπερμάγιερ
Πρωταγωνιστούν: Χιάμ Αμπάς, Μπιγιουνά, Νάντια Κατσί, Φαντίλα Μπελκεμπλά και Νασίμα Μπεντσίκου

«Το κύμα»

Η ταινία καταστροφής ήταν η επίσημη υποβολή της Νορβηγίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. O χειρότερος φόβος ενός έμπειρου γεωλόγου γίνεται πραγματικότητα, όταν μια ισχυρή δόνηση στη μικρή πόλη του Γκειράνγκερ δημιουργεί ένα τεράστιο τσουνάμι άνω των 80 μέτρων. Σε έναν ηρωικό αγώνα δρόμου, οι κάτοικοι έχουν μόνο 10 λεπτά, για να σωθούν.

Σκηνοθεσία: Ρόαρ Ούτχαουγκ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Τζόνερ, Τόμας Μπο Λάρσεν, Αν Νταλ Τορπ και Φρίντζοβ Σαχάιμ

«Leatherface»

Στο πρίκουελ της ταινίας τρόμου «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι», ήρθε η ώρα για να μάθουμε την αρχή της ιστορίας ενός από τους πιο τρομακτικούς κακούς του σινεμά, ο οποίος ήταν προορισμένος να ζήσει μία τραγωδία και φρικιαστικά περιστατικά που κατέστρεψαν το μυαλό του, μεταμορφώνοντάς τον σε τέρας.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Μπουστίγιο και Ζιλιέν Μορί
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ντορφ, Λίλι Τέιλορ, Σαμ Στράικ, Τζέιμς Μπλουρ, Φιν Τζόουνς και Βανέσα Γκρας

«Μαμά ή γιαγιά»

Στη γαλλική κωμωδία, μία 30χρονη γυναίκα είναι εντελώς διαφορετική, αλλά και αχώριστη με την αιώνια έφηβη μητέρα της, η οποία, στο άκουσμα της εγκυμοσύνης της κόρης της, αρνείται να αποδεχτεί την ιδιότητα της γιαγιάς, ειδικά όταν διαπιστώνει ότι είναι και η ίδια έγκυος.

Σκηνοθεσία: Νοεμί Σαλιό
Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Καμίλ Κοτέν, Λαμπέρ Ουίλσον, Κατρίν Τζακόμπ και Ζαν – Λικ Μπιντό

«Emoji, η ταινία»

Η κωμωδία κινουμένων σχεδίων, που προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, αποκαλύπτει τι κάνουν τα emoji, όταν δεν στέλνουμε μηνύματα από το smartphone μας. Κρυμμένα στο app της Μηνυματούπολης, όλα τα emojis, έχοντας το καθένα μια συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του, περιμένουν να επιλεχτούν από κάποιον χρήστη. Ένα από αυτά, το οποίο έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και «παίζει» με διαφορετικές εκφράσεις, είναι αποφασισμένο να γίνει κανονικό, όπως τα υπόλοιπα.

Σκηνοθεσία: Τόνι Λεόντις

Σε επανέκδοση κυκλοφορούν το «Mystery Train» του Τζιμ Τζάρμους και το υπέροχο φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη» του Νίκολας Ρεγκ, με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Ντέιβιντ Μπόουι.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 21/9-27/9

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment