PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 31/8


Τέσσερις νέες ταινίες και μια επανέκδοση προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δυο νέοι προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο από μια σκοτεινή απειλή, μια απαγορευμένη αγάπη παλεύει με όλους και με όλα, ένας επιτυχημένος σαραντάρης περνά κρίση ηλικίας, ο αγαπημένος απαισιότατος γνωρίζει τον δίδυμο αδερφό του κι ένας αστυνομικός επιθεωρητής αναλαμβάνει μια απαιτητική αποστολή, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες»

Αποτελώντας την πιο ακριβή παραγωγή στα κινηματογραφικά χρονικά της Γαλλίας, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας βασίζεται στο πρωτοποριακό graphic novel των Πιέρ Κριστέν και Ζαν – Κλοντ Μεζιέρ, «Βαλέριαν και Λορελίν», το οποίο ο σκηνοθέτης διάβασε σε ηλικία 10 ετών και είχε ως όνειρο ζωής να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Με τον -βραβευμένο με Όσκαρ- ελληνικής καταγωγής συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά να υπογράφει το soundtrack της, η ταινία μας μεταφέρει στον 28ο αιώνα, όπου ο Βαλέριαν και η Λορελίν είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Όταν στέλνονται για μια αποστολή σε μία εκπληκτική πόλη, όπου τα είδη από όλο το Σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς, αντιλαμβάνονται ότι μια σκοτεινή δύναμη απειλεί την ειρηνική συμβίωση. Έτσι, πρέπει να την εντοπίσουν και να προστατεύσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Πρωταγωνιστούν: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν (φωνή), Κρις Γου, Ριάνα, Χέρμπι Χάνκοκ, Ρούτγκερ Χάουερ και Ματιέ Κασοβίτς

«Ένα ενωμένο βασίλειο»

Βασισμένο στο βιβλίο της Σούζαν Γουίλιαμς, «Colour bar», το βιογραφικό αισθηματικό δράμα αποτυπώνει μια από τις πιο απαγορευμένες και δυνατές αγάπες του 20ού αιώνα, η οποία σημάδεψε την ιστορία της Αφρικής. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του ανώτατου φύλαρχου της Μποτσουάνα, Σερετσέ Κάμα, ο οποίος, το 1947, προκάλεσε μεγάλες οικογενειακές, πολιτικές και διεθνείς αντιδράσεις και κατακραυγή, όταν παντρεύτηκε τη λευκή Βρετανίδα Ρουθ Γουίλιαμς. Παρά τις τεράστιες πιέσεις, πάλεψε για τον έρωτά του, οδήγησε το έθνος του στην ανεξαρτησία και έγινε ο πρώτος πρόεδρος της χώρας. Μαζί με την αγαπημένη του, που δεν λύγισε ούτε για μια στιγμή, ενέπνευσαν ολόκληρο τον πλανήτη.

Σκηνοθεσία: Άμα Ασάντε
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογιέλο, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζακ Ντάβενπορτ, Τομ Φέλτον και Τέρι Φέτο

«Μεγάλωσε αν τολμάς»

Στην εν μέρει αυτοβιογραφική του κωμωδία, ένας από τους πιο διάσημους και πετυχημένους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες της Γαλλίας, σατιρίζει, μέσα από αυτήν την τριπλή ιδιότητά του, τον «μαγικό» κόσμο της γαλλικής showbiz. Με συμπρωταγωνίστριά του την πραγματική του σύζυγο, βάζει στο στόχαστρο όλους εκείνους που δεν μπορούν να διαχειριστούν την επιτυχία τους και, κυρίως, την ηλικία τους. Όλα ξεκινούν, όταν, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, η όμορφη νεαρή παρτενέρ του τον ενημερώνει ότι δεν έχει πια «πέραση» στους νέους και, ιδιαίτερα, στα κορίτσια. Το σοκ του είναι μεγάλο και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα, για να αλλάξει άμεσα αυτήν την εικόνα.

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Κανέ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλ Λελούς, Φιλίπ Λεφέμπρ, Τζόνι Χαλιντέι, Μπεν Φόστερ, Κεβ Άνταμς και Ιβάν Ατάλ

«Εγώ, ο απαισιότατος 3»

Ο αγαπημένος Γκρου επιστρέφει δριμύτερος στην κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Αυτήν τη φορά, έχει να αντιμετωπίσει ένα εμμονικό πρώην παιδί – θαύμα της δεκαετίας του ’80, που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει έναν δίδυμο αδερφό, που είναι όλα όσα αυτός δεν είναι -όμορφος, πλούσιος, με μακριά ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός.

Σκηνοθεσία: Πιέρ Κοφέν, Κάιλ Μπάλντα, Έρικ Γκιγιόν

Σε επανέκδοση θα προβληθεί, επίσης, η γαλλική ταινία δράσης του 1983, σε σκηνοθεσία του Ζακ Ντερέ, με τους Ζαν – Πολ Μπελμοντό, Χένρι Σίλβα και Τσέκι Κάριο και τη μουσική του Ένιο Μορικόνε, «Ο περιθωριακός».

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 31/8-6/9

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment