PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 25/5


Έξι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες με αρχή τις οικογενειακές συνέπειες ενός εγκλήματος, η εκδίκηση ενός τρομακτικού φαντάσματος, η αληθινή ιστορία ενός θρυλικού πυγμάχου, η σκληρή προσπάθεια μιας επίδοξης μπαλαρίνας, η επιστροφή μιας πρώην σταρ, η άρνηση μιας γυναίκας να εγκαταλείψει το σπίτι της και η περιπετειώδης απόδραση δύο αθώων αποτυπώνονται στις ιστορίες που ξεδιπλώνονται αυτή την εβδομάδα.

«Το δείπνο»

Δύο αδέλφια και οι σύζυγοί τους έχουν κανονίσει ένα δείπνο, προκειμένου να συζητήσουν μία εγκληματική πράξη στην οποία εμπλέκονται τα παιδιά τους. Διαφωνίες, γκρίνιες και σκοτεινά σημεία του παρελθόντος βγαίνουν στην επιφάνεια αυτού του δείπνου και κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Ενδιαφέρουσα η ιδέα του Όρεν Όβερμαν, μία παραλλαγή αγαπημένης θεματικής σκηνοθετών, ωστόσο είναι φανερό ότι ο σκηνοθέτης δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το θέμα του. Αντί να μείνει στο τραπέζι, χτίζοντας τις εντάσεις, αποχωρεί συχνά από αυτό για να μας δείξει κομμάτια από το παρελθόν των ηρώων που περισσότερο κουράζουν τον θεατή παρά εξηγούν τις πράξεις των χαρακτήρων. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Λόρα Λίνεϊ και Στιβ Κούγκαν, αλλά αυτό δεν αρκεί για ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία: Όρεν Όβερμαν
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Λόρα Λίνεϊ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ρεμπέκα Χολ, Κλοέ Σεβινί

«Οι πειρατές της Καραϊβικής: H εκδίκηση του Σαλαζάρ»

https://www.youtube.com/watch?v=oLnhfhrm7iU

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στον ρόλο του Κάπτεν Σπάροου στην πέμπτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής». Ο Χένρι Τέρνερ θέλει να σώσει τον πατέρα του (Ορλάντο Μπλουμ) από την κατάρα που τον βασανίζει εδώ και δεκαετίες. Θα συναντήσει τη νεαρή Καρίνα Σμιθ που ισχυρίζεται ότι έχει τρόπο να βρει την τρίαινα του Ποσειδώνα που έχει τη δυνατότητα να σπάει οποιαδήποτε κατάρα. Οι δύο νέοι θα βρουν στον δρόμο τους τον Τζακ Σπάροου, αλλά και τον Κάπτεν Σάλαζαρ (Χαβιέ Μπαρδέμ) θανάσιμο εχθρό του Σπάροου, αποφασισμένο να τον ακολουθήσει μέχρι τα πέρατα της γης. Η ταινία έχει κάτι από την αίγλη της αρχικής τριλογίας των Πειρατών της Καραϊβικής, αν και ο Τζόνι Ντεπ μοιάζει πλέον να κινείται στον… αυτόματο πιλότο, ενώ οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές σίγουρα δεν έχουν το χάρισμα που είχαν οι Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι. Όμως στο κομμάτι της περιπέτειας η ταινία αποδεικνύεται απολαυστική.

Σκηνοθεσία: Γιοαχίμ Ρένινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Θουάιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Τζέφρι Ρας

«Chuck: Η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa»

Το βιογραφικό δράμα του Φιλίπ Φαλαρντό αφηγείται την πραγματική ιστορία του Τσακ Ουέπνερ, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του «Rocky». Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, υπέστη οκτώ σπασίματα στη μύτη, δύο knockouts και 313 ράμματα. Όμως, οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια ταραχώδη ζωή, γεμάτη ποτά, ναρκωτικά και γυναίκες. Παίζουν η – υποψήφια για Όσκαρ – Ναόμι Γουότς και οι Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Τζιμ Γκάφιγκαν και Μάικλ Ράπαπορτ.

«Δεν είναι μία ακόμη ιστορία για το μποξ ή για τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Σταλόνε να γράψει τον “Rocky”. Είναι μία ταινία, που, συναισθηματικά, μιλάει σε πολύ κόσμο. Δεν γνωρίζω πολλά για τον κόσμο του μποξ, οπότε είμαι αυτός που κοιτάει από έξω προς τα μέσα. Έχω, με άλλα λόγια, την ίδια ματιά με το κοινό. Επίσης, θέλαμε μια αυθεντική εικόνα για τη ζωή ενός μποξέρ. Ίσως, όχι τόσο εντυπωσιακή, όσο παρουσιάζεται σε άλλες ταινίες, αλλά εξίσου αληθινή. Αυτό, που ήθελα να βγάλω στην ταινία, ήταν η ευαίσθητη πλευρά του Τσακ», αναφέρει ο Φαλαρντό.

«Polina: Ο χορός είναι η ζωή μου»

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο παγκοσμίως διάσημος χορογράφος Άντζελιν Πρελιοκάτζ συνεργάζεται με τη Βαλερί Μουλέρ, για να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το διάσημο graphic novel του Μπαστιέν Βιβέ, «Polina». Το γαλλικό αυτό δράμα, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ζιλιέτ Μπινός και τους Αναστάσια Σέβτσοβα, Νιλς Σνάιντερ και Αλεκσέι Γκούσκοβ, μας μεταφέρει στη Μόσχα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου μια 8χρονη προικισμένη μπαλαρίνα, παρά τη φτωχική της καταγωγή, καταφέρνει με την κατάλληλη καθοδήγηση να κερδίσει μια θέση στα Μπολσόι, στα 18 της χρόνια. Εκεί, γνωρίζει έναν γοητευτικό Γάλλο χορευτή, που τη βοηθά να ανακαλύψει την αγάπη, αλλά και μια νέα μορφή χορού, που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

«Σουβενίρ»

Ηρωίδα της γαλλικής αισθηματικής ταινίας του Μπάβο Ντεφούρν – με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κέβιν Αζαΐς, Γιόχαν Λέισεν, Γιαν Χαμενέκερ, και Σόφι Μουσέλ – είναι μία τραγουδίστρια, που πήρε μέρος, το 1974, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, και έχασε με μικρή διαφορά από τους ABBA. Πλέον, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα την άλλοτε σταρ, εργάζεται σε μία βιοτεχνία. Μέχρι την ημέρα που γνωρίζει έναν 20χρονο, ο οποίος την ερωτεύεται και την πείθει να επιστρέψει στη σκηνή.

«Aquarius»

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, που κέρδισε τους κριτικούς στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, που αγωνίζεται μόνη ενάντια σε μια πανίσχυρη κτηματομεσιτική εταιρεία. Με πρωταγωνίστρια τη Σόνια Μπράγκα, η οποία αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι, στο οποίο πέρασε όλη της τη ζωή, η ταινία εστιάζει στις μνήμες και στο δέσιμο που έχουμε με κάποια πράγματα, ενώ, παράλληλα, απεικονίζει τη βία, την κοινωνική ανισότητα και τη διαφθορά.

«Η ταινία προέκυψε έπειτα από σειρά γεγονότων, μεταξύ των οποίων τα αμέτρητα τηλεφωνήματα που έχω δεχτεί για πιστωτικές κάρτες, ασφάλιση, καλωδιακή ή συνδρομή σε περιοδικά» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Ένοιωθα υπό επίθεση από μια αγορά, που θέλει να αναγκάσει τον κόσμο να αγοράσει πράγματα που δεν θέλει».

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 25/5-31/5

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment