PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 20/4


Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, με έντεκα ταινίες να βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Με εφιαλτικές περιπέτειες, επιστημονική φαντασία, μυστήριο, παράλληλες ιστορίες ζωής, αμφίρροπες ανθρώπινες σχέσεις, μουσικές αναζητήσεις, ιστορικές καταγραφές και πρωτοποριακές εκφράσεις τέχνης.

«Ο κύριος τίποτα»

Θρίλερ όπου ένας φιλόδοξος άνδρας πασχίζει να γίνει φίλος με τους πάντες, προκειμένου να πετύχει τα σχέδιά του, αλλά οι προσπάθειές του πέφτουν συνεχώς στο κενό. Όταν κάνει ένα ακριβό δώρο σε έναν χαρισματικό Ισραηλινό πολιτικό, δεν φαντάζεται ότι θα βρεθεί στο κέντρο μιας επικίνδυνης γεωπολιτικής περιπέτειας.

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Σένταρ
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λιόρ Ασκενάζι, Μάικλ Σιν, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Νταν Στίβενς, Στιβ Μπουσέμι, Χανκ Αζάρια

«Life»

Μία αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχει ως στόχο να μελετήσει δείγματα από το έδαφος του Άρη που μπορεί να αποτελούν ένδειξη εξωγήινης ζωής. Η ένδειξη αυτή επιβεβαιώνεται, αλλά καθώς θα αναπτύσσεται, θα αναζητά τρόπους για να επιβιώσει θέτοντας σε κίνδυνο το πλήρωμα του ISS. Ταινία που συνδυάζει επιστημονική φαντασία και τρόμο, η οποία θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Alien -επιλέγοντας εντυπωσιακές εικόνες του διαστήματος όπως αυτές που είχαμε δει στο Gravity-, χωρίς να καταφέρνει να φτάσει την κλασική ταινία. Καταφέρνει, όμως, και κρατά σε αγωνία τον θεατή, διαθέτει έξυπνο φινάλε και προκαλεί ενδιαφέροντες προβληματισμούς για το τι είναι τελικά ζωή και πώς αυτή λειτουργεί.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Εσπινόζα
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ράιαν Ρέινολντς

«Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι»

Το έτος είναι 2035 και η παγκόσμια τάξη έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Η Γαλλία, με 10 εκατομμύρια άνεργους κατοίκους, αποτελεί μία από τις νέες χώρες κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ταλανισμένος από τα προβλήματα πληθυσμός, αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να επαναστατήσει και του να παραιτηθεί, μέχρι που βρίσκει «καταφύγιο» σε ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα: τις υπέρ-βίαιες μάχες μέχρι θανάτου. Ο Ρέντα, γνωστός ως «Άρες», είναι ένας βετεράνος μαχητής που βγάζει τα προς το ζην κάνοντας μικροδουλειές για την αστυνομία. Όταν η αδερφή του κατηγορείται για οπλοκατοχή, θα διακινδυνέψει τα πάντα ώστε να καταφέρει να σώσει αυτήν και τις κόρες της.

Σκηνοθεσία: Ζαν – Πατρίκ Μπενέ
Πρωταγωνιστούν: Όλα Ραπάς, Μίκα Λεσκότ, Τιερί Ανσίς, Ρουθ Βέγκα Φερνάντεζ

«Αίμα από το αίμα μου»

Με την πλοκή του να απλώνεται σε δύο διαφορετικά χρονικά φάσματα, με φόντο το μοναστήρι της Santa Chiara, το ιταλικό δράμα ξεκινά τον 17ο αιώνα, παρακολουθώντας τη δίκη μιας καλόγριας που κατηγορείται για μαγεία, και κλείνει στο σήμερα, περιγράφοντας τη σπαρταριστή συνάντηση μεταξύ ενός βρικόλακα κι ενός εφοριακού υπαλλήλου.

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Πρωταγωνιστούν: Ρομπέρτο Χερλίτζκα, Πιερ Τζόρτζιο Μπελόκιο, Λιντίγια Λίμπερμαν

«Μια βόλτα στη Γαλλία»

Νεαρός μουσουλμάνος που θέλει να κρυφτεί για λίγο επειδή τον κυνηγάνε ξεκινά ένα ταξίδι στη Γαλλία -και συγκεκριμένα στα λιμάνια που ζωγράφισε ο ζωγράφος Βερνέ- μαζί με τον ρατσιστικών απόψεων πατέρα ενός φίλου του. Οι δυο τους θα ανταλλάξουν απόψεις για τη ζωή και θα έρθουν κοντά, ενώ θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι και τόσο διαφορετική. Ταινία επίκαιρη και τρυφερή που μιλά όχι μόνο για τη σημερινή Γαλλία, αλλά και για τη σημερινή Ευρώπη και το πώς αυτή αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας ορισμένους από τους κατοίκους της. Δεν ξεφεύγει, όμως, από την πεπατημένη, με αποτέλεσμα να γνωρίζει από πριν ο θεατής τι θα δει. Η ταινία απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Ρασίντ Ντζαϊντανί
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαντέκ

«Ηνωμένες πολιτείες της αγάπης»

Τέσσερις γυναίκες στην Πολωνία του 1990 διαπιστώνουν ότι παρά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος οι ίδιες διατηρούν τις ίδιες καταπιεσμένες επιθυμίες και ζουν τις ίδιες δυστυχισμένες ζωές. Η Αγκάτα αισθάνεται εγκλωβισμένη στον γάμο της και εκφράζει την επιθυμία της με το να παρακολουθεί έναν νεαρό ιερέα. Η Ρενάτα, μία δασκάλα μέσης ηλικίας, έχει στραμμένο το βλέμμα της στην νεαρή γειτόνισσά της, μία δασκάλα αερόμπικ της οποίας ο άνδρας εργάζεται στη Γερμανία. Η Ίζα είναι η διευθύντρια ενός σχολείου που όταν η σύζυγος του εραστή της πεθαίνει, εκείνη περιμένει ότι η σχέση τους θα επισημοποιηθεί. Ψυχρή ματιά και αποχρωματισμένα πλάνα δημιουργούν μια μάλλον θλιμμένη οπτική στις ζωές αυτών των γυναικών, αλλά ταυτόχρονα ο νεαρός Τόμας Βασιλέφκσι αποδεικνύεται εξαιρετικός ανατόμος των συναισθημάτων των ηρωίδων του.

Σκηνοθεσία: Τόμας Βασιλέφσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Κιγιόφσκα, Μαγκνταλένα Τσιέλεκα, Ντορότα Κόλακ, Μάρτα Νίραντκιεβιτς

«Μπάντι, ο ροκ σταρ»

Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, εκείνο θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα. H ταινία «Μπάντι: Ο Ροκ Σταρ» είναι βασισμένη στο κόμικ του Ζενγκ Τζουν, διάσημου ροκ σταρ της Κίνας. Το graphic novel κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο «Tibetan Rock Dog». Η σκηνοθεσία είναι του Ας Μπράνον, σεναριογράφου και σκηνοθέτη του «Surf’s Up» και συν-σκηνοθέτη του «Toy Story 2».

Σκηνοθεσία: Ας Μπράνον

«Afterimage»

Στο τελευταίο του δημιούργημα, ο μεγάλος Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες, σε ηλικία 90 χρόνων, σκηνοθέτησε ένα βιογραφικό δράμα, που αποτυπώνει τη συγκλονιστική ιστορία του ζωγράφου Βλάντισλαβ Στρεμίνσκι. Ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης αγωνίστηκε ενάντια στη σταλινική ορθοδοξία και τις δικές του σωματικές αναπηρίες, για να προωθήσει τις προοδευτικές ιδέες για την τέχνη, και στάθηκε μόνος απέναντι στο καθεστώς, δίνοντας μια πνευματική μάχη για τον ρόλο της τέχνης και την ελευθερία της έκφρασης, με κόστος την ίδια του τη ζωή. Με πρωταγωνιστές τους Μπόγκουσλαβ Λίντα, Αλεξάντρα Τζούστα και Μπρονισλάβα Ζαμακόβσκα, η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση της Πολωνίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

«Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος»

Στο ντοκιμαντέρ του, ο Χοσέ Λουίς Λόπεθ Λινάρες καταπιάνεται με τον πίνακα «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων» του σημαντικού Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος, ο οποίος έζησε την περίοδο του Μεσαίωνα και, στην εποχή του, θεωρήθηκε ένας «επινοητής τεράτων και χιμαιρικών οπτασιών». Στον 20ό αιώνα, αρκετοί μελετητές του έργου του απέδωσαν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωγραφική του και προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις καταβολές της.

«Θα πέσει η νύχτα»

Στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Αντρέ Σίνγκερ, με αφηγήτρια την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, ερευνητές ανακαλύπτουν κινηματογραφικό υλικό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι ένα χαμένο ντοκιμαντέρ, γυρισμένο από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και τον Σίντνεϊ Μπερνστάιν, το 1945, για τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Πέντρο Νούλα»

Ήρωας του θρίλερ του Κάρολου Ζωναρά είναι ένας άνδρας, ο οποίος σώζεται από θαύμα από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, αλλά δεν θυμάται ποιος είναι. Αναζητώντας την ταυτότητά του με μοναδικά στοιχεία ένα ιταλικό διαβατήριο, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και τη φωτογραφία μιας γυναίκας, μπλέκεται σε μια εφιαλτική περιπέτεια. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κάτια Λεκλέρκ Ο’ Γουόλις, Πάνος Ευαγγελόπουλος και Αθηνά Παππά.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 20/4-26/4

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment