PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Οι ταινίες μαθητών του 13ου Λυκείου Περιστερίου στο Κανάλι της Βουλής


Δημιουργίες παιδιών και νέων έως 20 ετών ξεκίνησε να προβάλλει το κανάλι της Βουλής. Ανάμεσά τους στο 5ο και 9ο επεισόδιο θα δούμε δύο ταινίες νεαρών περιστεριωτών δημιουργών, μαθητών του 13ου Λυκείου Περιστερίου. Είναι η ταινία «Όμορφη Μέρα» και το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ «Η μικρασιατική Εκστρατεία 1912-22 μέσα από μαρτυρίες Ελλήνων στρατιωτών».

Της Ευτυχίας Βλάχα

Το σενάριο της «Όμορφης Μέρας» έγραψε η Νικολέτα Μίγγο, η σκηνοθεσία ανήκει στις Μαρίνα Καμαλάκη, Αφροδίτη Καλογεροπούλου,  η λήψη  στις Ολυμπία Ευαγγελάτου και Νικολέτα Μίγγο,  η σκηνογραφία και η ενδυματολογία  στις Μάγια Καρύδα, Βέρα Καλύβα. Συνεργάστηκαν ακόμη ως βοηθοί σκηνοθέτη οι Αλεξάνδρα Ντούβαλη, Ειρήνη Κατσά,  ηχοληψία Άγγελος Κουρλής, Τάσος Ζήκος, κλακέτα Χριστίνα Θανέλη, Μάγια Καρύδα, μοντάζ, σχεδιασμός και διδασκαλία κινηματογραφικού εργαστηρίου, Δαμιανός Βογανάτσης. Στους ρόλους οι Γωγώ Κρητικάκου, Παντελής Ρεϊζης, Τζίνα Παπαθανασίου, Αλεξάνδρα Ντούβαλη, Χρυσούλα Πατίλα, Γιώργος Παπαγεωργίου. Νικολέττα Μίγγο, Μάγια Καρύδα. Ειρήνη Κατσά, Μαρία Κορρέση, Δώρα Μάρκου, σοφία Ορφανού, Στέλλα Παγανωπούλου, Χρήστος Ζέρβας, Τζένη Κάγκαρη, Γιάννης Καλοπίσης, Χριστίνα Κασούτσα, Μαρία Κούτρα

Το σενάριο του ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Εκστρατεία υπογράφουν οι: Στέφανος Αγαπάλογλου- Κιτσέλης, Ελευθερία Αναστασίου, Ανδρέας Ανατολίτης, Ελένη Βάθη, Κατερίνα Γκιολέ, Ελένη Δαρμή, Νεφέλη Δημητροπούλου, Μυρτώ Θεοκλίτου, Ανδριάννα Κάιλα, Φρατζέσκα Καλογήρη, Νίκος Κατσιούρης, Ορέστης Ντίντας, Χάρης Ντόκος, Ηρώ Χριστίνα Πλιάκα, Νεφέλη Σουλελέ, Χαρά Τομαζινού, Κωνσταντίνα Τσιακαλάκη, Μαρίνα Τσουκαλά, Ελένη Φίλη, Χρύσα Χοτζάκη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του  Προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου έγιναν και οι δύο ταινίες ήταν  η φιλόλογος Θεοδώρα Μπέτσου.

Από το κανάλι της Βουλής θα προβληθούν συνολικά 123  ταινίες, παραγωγής των τελευταίων ετών που έχουν πάρει μέρος και διακριθεί στο Ελληνικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας –  Camera Zizanio, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας,  αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που ένα τηλεοπτικός σταθμός επιλέγει την παρουσίαση  ταινιών εφήβων δημιουργών. Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο 14 Οκτωβρίου,  και θα συνεχιστεί κάθε Σάββατο από τις 9 έως τις 10 το πρωί.

Μέσα από τις προβολές αυτές, οι εντυπωσιακές και ευρηματικές δημιουργίες των παιδιών, θα ξεπεράσουν τα σχολικά όρια και το πλαίσιο των Φεστιβάλ και θα γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό.

Οι  123 ταινίες που θα παρουσιαστούν  σε 15 ωριαίες μεταδόσεις, ανήκουν και στις τρεις διαγωνιστικές κατηγορίες της Camera Zizanio, ανάλογα με την ηλικία των δημιουργών τους: παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών (έως 12 ετών), έφηβοι (13-16 ετών) και νέοι (17-20 ετών). Το κάθε πρόγραμμα συμπληρώνεται  με ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των κινηματογραφικών εργαστηρίων του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του πολυεθνικού εργαστηρίου «Mythos Project», που λειτουργεί κάθε Δεκέμβριο στον Πύργο από το 2011.

Φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας γίνεται 20 ετών και θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 2-9 Δεκεμβρίου 2017 στον Πύργο της Ηλείας, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και η 17η Camera Zizanio.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Leave a Comment