PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 8/12


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ταινίες επιφυλάσσει η κινηματογραφική αυτή εβδομάδα. Τέσσερα θρίλερ – δύο αστυνομικά, ένα επιστημονικής φαντασίας και ένα ερωτικό, ένα κοινωνικό δράμα, μία εντυπωσιακή βιογραφία και μία τρελή κωμωδία αποτελούν τις κινηματογραφικές επιλογές.

«Creepy»

Το παρόν έρχεται αντιμέτωπο με το παρελθόν στο δυνατό ιαπωνικό θρίλερ του Κιγιόσι Κουροσάουα, που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του μετρ του είδους, Γιουτάκα Μεκάουα, και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο Βερολίνο. Με τους Γιούκο Τακεούτσι, Χιντετόσι Νισιτζίμα και Τερουγιούκι Καγκάουα, ένας πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ, που, μετά από μια τραυματική εμπειρία, εργάζεται πλέον ως καθηγητής εγκληματολογίας, μετακομίζει με τη γυναίκα του σε ένα ήσυχο σπίτι στα προάστια και έρχεται σε επαφή με έναν ιδιόρρυθμο γείτονα, που συμπεριφέρεται αλλόκοτα και έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Ταυτόχρονα, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που άφησε πίσω της ένα κοριτσάκι, έξι χρόνια πριν.

«Αμερικάνικο ειδύλλιο»

Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ κάνει την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα με ένα δράμα, με τον ίδιο, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Τζένιφερ Κόνελι, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Ντέιβιντ Στράθερν και τους Ντακότα Φάνινγκ και Ούζο Αντούμπα. Αποτελώντας μεταφορά στη μεγάλη οθόνη τού – βραβευμένου με Πούλιτζερ – βιβλίου του Φίλιπ Ροθ, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας, που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60. Ένας πρώην θρυλικός αθλητής και νυν επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς, ζει ευτυχισμένος, μέχρι τη στιγμή που η αντιδραστική έφηβη κόρη του εξαφανίζεται, όταν θεωρείται βασική ύποπτος για μία τρομοκρατική ενέργεια. Στην προσπάθεια του να τη βρει, θα ανακαλύψει κάτι, που θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

«Η άφιξη»

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Ντένις Βιλνέβ, το οποίο βασίζεται στο διήγημα «Η ιστορία της ζωής σου» του Τεντ Τσιανγκ, δώδεκα μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Την ώρα που ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο, μία ομάδα ειδικών επιστημόνων επιστρατεύει μια γλωσσολόγο, για να βοηθήσει στην επικοινωνία με αυτά τα όντα. Η απόφαση που πρέπει να πάρει μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της, αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Παίζουν ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Φόρεστ Γουίτακερ, οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Τζέρεμι Ρένερ και Έιμι Άνταμς και οι Μάικλ Στούλμπαργκ, Νάταλι Τιμπό και Μαρκ Ο’ Μπράιεν.

«Οι εξομολογήσεις»

Πυκνό μυστήριο, αστυνομική ίντριγκα και μεταφυσική χροιά συνθέτουν το γαλλο – ιταλικό θρίλερ του Ρομπέρτο Αντό, με τη μουσική του Νικόλα Πιοβάνι και πρωταγωνιστές τους Τόνι Σερβίλο, Ντάνιελ Οτέιγ, Πιερφραντζέσκο Φαβίνο, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ και Κόνι Νίλσεν. Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των G8, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου, ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο μόνος, που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη, είναι ένας αινιγματικός μοναχός.

«Η οδύσσεια»

Η άγνωστη ταραχώδης ζωή του μεγαλύτερου θαλασσοπόρου του 20ού αιώνα, του Γάλλου τυχοδιώκτη και σκηνοθέτη Ζακ Ιβ Κουστό, ξετυλίγεται στη γαλλική βιογραφική ταινία του Ζερόμ Σαλ, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (25 εκατομμύρια ευρώ). Από τη Μεσόγειο και τη Νότιο Αφρική μέχρι την παγωμένη Ανταρκτική, με το θρυλικό σκάφος «Καλυψώ», όλες οι συγκρούσεις, τα πάθη και οι τρικυμίες, που έζησε ο διάσημος εξερευνητής και κινηματογραφιστής όχι μόνο στις απέραντες θάλασσες, αλλά, κυρίως, στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή, αποτυπώνονται από τους Λαμπέρ Γουίλσον, Οντρέ Τοτού, Πιέρ Νινέ, Μάικλ Μπάντρεντ, Κλόε Χίρσμαν και Λοράν Λουκά, υπό τους ήχους της μουσικής τού – βραβευμένου με Όσκαρ – Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα της ταινίας, ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε με ένα από τα παιδιά μου. Μιλούσα για τον Κουστό, στο σπίτι, και κατάλαβα ότι ο γιος μου δεν είχε ιδέα ποιος ήταν. Δεν ήξερε τις ταινίες, δεν ήξερε το Καλυψώ, τίποτα! Μου φαινόταν απίστευτο, γιατί, για τους ανθρώπους της γενιάς μου, ο καπετάνιος Κουστό ήταν ένας από τους διασημότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Συνειδητοποίησα ότι ο Κουστό περνά στην αφάνεια και άρχισα να κάνω έρευνα γύρω από τη ζωή του. Βλέποντας τα ντοκιμαντέρ και διαβάζοντας για αυτόν, με κατέκλυσε μια απίστευτη νοσταλγία. Ένιωσα, επίσης, ότι ήταν μια ζωή, που έκρυβε αρκετά μυστήρια. Ο ίδιος είχε απόλυτο έλεγχο για την εικόνα του, αλλά δεν αποκάλυπτε πολλά».

«Office christmas party»

Στην κωμωδία των Τζος Γκόρντον και Γουίλ Σπεκ, με τους Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Κέιτ Μακίνον, Ολίβια Μουν, Τ. Τζ. Μίλερ και Τζέιμι Τσανγκ, η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του άσωτου αδελφού της. Έτσι, εκείνος ενώνει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του, για να εντυπωσιάσουν με ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Όμως, πολύ γρήγορα, χάνεται κάθε έλεγχος.

«Αγάπη, αγάπη, αγάπη»

Μπορεί η αγάπη να νικήσει κάτι κολοσσιαίο, όπως η μοίρα; Αυτό διερευνά το ερωτικό θρίλερ του Κώστα Ζάπα, με τους Αγγελική Παπαθεμελή, Ερρίκο Λίτση, Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρη Πουλικάκο, Κατερίνα Λάσπα, Μάρα Δαρμουσλή, Αντώνη Παπαδόπουλο, Νικολίτσα Ντρίζη και Άγγελο Βαλέρα. Ήρωες του είναι μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, η οποία κάνει sex show, προκειμένου να επιβιώσει με τη νεαρή κόρη της, και ένας γερασμένος πια playboy, παρατημένος από τη γυναίκα του και τον νιόπαντρο γιο του. Οι δυο τους θα αγαπηθούν. Όμως, τα παιδιά τους θα διεκδικήσουν το μερίδιό τους από την αγάπη.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 1/12-7/12

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment